tirsdag, februar 19, 2008

Flott uke

Vi er nettopp kommet hjem fra en flott konferanseuke på Teriya Bugu.

Intenst, innholdsrikt, utfordrende, sosialt, oppmuntrende og inspirerende skulle være dekkende stikkord. For oss som er nye ble misjonærkonferansen en flott anledning til å sette seg inn i det mangfoldige arbeidet vi står i her i Vest-Afrika. Vi er imponert over hva en har fått til de siste årene, med knappe mannskapsressurser og ikke minst mye usikkerhet i forhold til den politiske situasjonen i Elfenbenskysten.

Radioarbeidet er godt i gang, og blir fra januar i år også sendt i mahouenes kjerneområde, Touba. I Abidjan driver vi et spennende bistandsprosjekt som fokuserer på HIV/Aids-forebygging, alfabetisering og mikrokreditt rettet mot mahoufolket. I tillegg driver nasjonale medarbeidere evangeliseringsarbeid i Abidjan og i Touba i nord. Her begynner ting etter hvert å normalisere seg, samtidig som det skjer positive ting i de små kristenflokkene som har vært samlet regelmessig også etter at misjonærene forlot området på grunn av krigen. I Naréna her i Mali har det også skjedd mye gjennom det året vi har hatt misjonærer på plass på fast basis.

Det er ingen tvil om at Gud åpner dører, og at Han har planer for vår misjon blant de muslimske folkegruppene mahou og malinké her i Vest-Afrika. Men likevel må vi være forberedt på at dette er et langvarig såarbeid, og at det kanskje enda vil ta en stund før det er klart for innhøsting.

Vi ser på årene som ligger foran med stor spenning, og gleder oss over å få stå i misjonens tjeneste akkurat her.

Noen bilder fra dagene i forrige uke:



Presenningstrøbbel på vei til Teriya Bugu


Hedda og Simone


Hyggekveld for små og store
Simone hadde med seg bestevenninna si, barnepasser Madeleine

Endeløse sletter


Problemfri retur, nå er vi rutinerte presenningsleggere

Far og datter fornøyde med å komme hjem igjen
Elisabeth & Jostein

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra at dere har hatt en flott uke sammen med kolleger! Sikkert godt å treffes og veksle erfaringer og ikke minst se at dere er flere om samme oppdrag! Her går det på det vante. Tonje og Vidar er på vinterferie i Hurdal denne uka, selv om det er lite som minner om vinter ute (det var 12 plussgrader på det varmeste og skikkelig vårvær i dag). Jeg sliter med hoste og halsvondt, ant virus. Gleder oss til dåp i Ørsdalen til helga. Synd dere ikke kan være der, men vi er sammen i tanker og bønn! Koselig bilde av far og datter!! Savner dere!! Klem fra storesøster!!

To store sa...

Hei venner!
Så trivelig å se bilder av dere igjen! Her har vi faktisk(!) begynt å se frem mot å komme hjem til "halmhuset" vårt igjen. Trodde aldri det skulle skje, og vet ikke om rastløsheten skyldes at jeg vet at jeg snart må reise ansett eller om jeg faktisk ser frem til å se Mongolia igjen. Litt av begge deler kanskje. Uansett, konferanse er kjekt! Og vi skal snart ha vår i Mongolia. Det blir glade dager!
Kos dere, og lev vel!
Gjermund

Asbjørn Kv sa...

Simone Amalie - for en skjønn jente. Og så fort hun vokser! Jeg koser meg med å følge dere.
Hilsen Asbjørn webpastoren.no