fredag, september 29, 2006

Prøvelsens stund

I dag var det den fjerde fredagen vår her på Les Cèdres.

Hver fredag har vi andakt, bønn og tekstlesing i de respektive klassene. De andre dagene er det fellessamlinger for hele skolen. Men i dag var det altså fredag, og denne fredagen var det min tur til å dele noen tanker fra Bibelen med mine medstudenter – helt og holdent på fransk.

Hadde fått god hjelp av Elisabeth på forhånd, samt at vi får veiledning fra lærerne i forkant. Dermed visste jeg i alle fall at de tankene jeg hadde gjort meg på norsk, og deretter prøvd å oversette til fransk, var forståelige for de som kan språket.

Etter beste evne forsøkte jeg å framføre de velvalgte ord. Ikke fritt for at jeg var ekstra bundet av manus, kan en si – selv om jeg prøvde meg på litt memorering innimellom.

Vel vel, på en knapp måned med språklæring har jeg fått prøve meg både på bønn og andakt. Gleder meg til den dagen det kan bli aktuelt å tenke på å vurdere å forsøke seg på å holde en liten tale (eller noe sånt…), uten å måtte vurdere mer eller mindre hvert eneste lille ord en setter ned på papiret.

Kanskje befinner den dagen seg langt, langt der framme et sted. Håper det. I mellomtiden må jeg bare dykke dypest mulig ned i dette fascinerende og vanskelige språket.

Ellers kan nevnes at Elisabeth (som jo er på et helt annet nivå enn en stakkars nybegynner) i dag holdt foredrag om norske bryllupstradisjoner for klassen sin. Ikke fritt for at det også var en stor utfordring…

Språklæring er spennende (og utfordrende) saker…

Men nå er det helg og vi gleder oss til å få besøk av Silje og Per Gunnar!!!!
Da skal det snakkes norsk…

Jostein

3 kommentarer:

Stavtjørn Alpin sa...

Tres bien, tres bien:)

Anonym sa...

Flinke dåkke e :)

Gid! Klem

Anonym sa...

Imponerer!