torsdag, september 07, 2006

Her bor vi...

Tenkte eg ville legge ut litt bilder av korleis vi har det. På den måten kan du jo betre sjå føre deg kvardagen vår -og slik skal vi altså bu dei neste 10-12 månedane.

Vi bur på eit "centre evangelique", eit evangelisk senter som inneheld språkskule, baptistkyrkje, studio, og til tider ein pastorskule.


Slik ser skulen ut frå lufta:

Gata heiter Voie de Wissous, og vi går inn gjennom hovedinngangen, som ligg bak dei to store trea ved gata. Sjølve senteret er den største bygninga. Den smale "tarmen" er eit overbygg mellom internatet og skulen, og så bur vi rett under taket etter det (vi bur i øverste etasje)
Dette er skulen sett frå framsida. Vindauga du ser er kontor. Trappa til høgre går inn til hovedinngangen.


Under ser du hovedinngangen frå ein annan vinkel. Bildet er tatt frå gata. Det grå du ser på biletet er kyrkja. Her har vi "culte"- ein slags andakt med sang,bibellesning,bønn og andakt kvar ettermiddag. Alt foregår sjølvsagt på fransk, og bibellesning og bønn går på omgang mellom elevane. Spennande å be på fransk for ein som ikkje har den typen vokabular inne. Jostein skal gjere dette på fredag (men berre i klassa, heldigvis).


Når du går inn den døra, kjem du inn i ein hall som fører til dei forskjellige klasseromma etc. Og så går du til internatet - eller ut i ein flott hage:


På dette biletet står du ute i hagen og ser på skulen. Litt av internatet ser du til venstre. Vårt soverom er vindauget til høgre øverst. Vindua til venstre for treet (rett fram) er klasserommet til Jostein. Mitt klasserom er rett bak treet, over gelenderet til den lille verandaen...

Vi bur i øvste etasje, noko som er deilig då vi har høgt under taket og litt friare utsikt. Vi bur på to rom, og vi må gå ut på gangen for å gå imellom romma, men vi føler oss kjempeheldige. Veldig deilig å kunne ha to rom å boltre seg på.

Dei to neste bileta viser kjøkken/oppholdsrom.
Dette biletet er tatt frå kjøkkendelenSoverommet. For å komme til oppholdsrommet vårt runder vi hjørnet til høgre. Toalettet ei trapp ned deler vi med x antall. Til no ingen problem, men du risikerer å møte på menn i underbuksa på nattestid. Vi har ikkje blitt så frilynte enda (spørs om det skjer.. :-) )

Klem frå Elisabeth

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hint hint... gøy med kommentarer :-)

Elisabeth

Gjermund sa...

Dette minner om Fjellhaug! Krysse ganger mellom kjøkken og soverom er topp - ikke sant? Vi savner dere, men gleder oss over at dere er i gang! Snart er vi i Mongolia og lærer språk vi med! Hurra!

Gjermund

Anonym sa...

Artig å sjå - og så har vi jo vore der ein gong, utan å kunne seie at eg kjenner meg att på bileta..

Om enn små rom - det vart vel eit hakk opp? Håpar de får det kjekt der og kjem saman med trivelege folk!

Sofia sa...

ojoj, ni har ju stooor plats! imponerade, och mycket trevligt att se bilderna!

Anonym sa...

Hei Elisabeth!
Lykke til med språklæringa og vidare teneste som misjonærar! Håpar de har det bra. De har ei spennande tid foran dekå!

Anonym sa...

hei!

bra dere endelig ble friske og kom dere av gaarde. ser jo riktig saa kosleig ut. maa si dere er litt flinkere til aa legge ut bilder enn meg :) lykke til med being paa fransk. da er det greit at i alle fall Gud kan lese tankene dine!

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Ja, litt som dere hadde det på Fjellhaug, Gjermund. Men dere hadde to do da :-). Vi en to på deling med en del andre.

Og for oss er det jo et hakk opp i forhold til Fjellhaug- tenk å kunne være på hvert sitt rom.

Tusen takk for alle kommentarene. Det er så gøy å vite at dere følger med.

E

Anonym sa...

Kjempeartig å få se leiligheten deres. Per

Anonym sa...

Hei Elisabeth og Jostein!
Så gøy å se bilder fra leiligheten deres :-)
Gleder meg til å komme på besøk og se det med egne øyne! Synes det ser ut som dere har fått det hjemmekoselig allerede!!!!
Likte veldig godt "artikkelen" fra den første turen deres i Paris. Så kjempe spennende ut :-)
Tenker mye på dere og håper dere trives på skolen!

Ber for situasjonen i Elfenbenskysten

Klemmer fra Ruth

Anonym sa...

Så kjekt å sjå korleis de har det. No fyl eg verkelig med på bloggen altså..Du er flink å få det koselig Elisabeth (og Jostein)..
Forstår det er travelt med studiene - lykke til.
Klem

Anonym sa...

Hei!

Gøy å se hvordan dere har det. Håper dere får en fin tid i Paris.
Annette Sundsdal