lørdag, mai 20, 2006

Det vanskelige valget

Det å bli en kristen er sannsynligvis det vanskeligste valget en muslim kan ta. I alle fall i mange muslimske sammenhenger, blant annet hos mahou-folket. For mange er det så vanskelig at de etter å ha konvertert går tilbake igjen på valget sitt. Grunnen er rett og slett det kolossale sosiale presset som ligger på dem.

Følgende utdrag av en e-post gjengitt fra bloggen til Eldbjørg og Mons Gunnar Selstø illustrerer det vi snakker om på aller tydeligste måte. E-posten kom nylig fra en av misjonærenes medarbeidere i Elfenbenskysten.

Slutten på mitt kristne liv
Jeg skriver til dere i dag for å informere dere om min beslutning som kan komme overraskende på dere…min siste tur til landsbyen min etterlot meg med en sur smak angående det stadig forverrede forholdet mellom min far (som er Imam) og meg (hans førstefødte) på grunn av min tro. Etter at jeg kom tilbake har jeg tenkt og tenkt på min situasjon. Jeg har kommet frem til at jeg ikke lenger ønsker å være kristen selv om den har etterlatt seg mye positivt i mitt liv. Jeg har derfor bestemt meg for å slutte med kristne aktiviteter og den kristne bønnen…jeg håper jeg ikke mister deres forbønn.

Eldbjørg og Mons Gunnar oppfordrer til forbønn for denne broderen.
Det gjør vi også

1 kommentar:

Me sa...

Gripende! Han er nå på bønnelista mi.
(Takker for bra bloggposter i det siste!)