torsdag, mai 18, 2006

De glemte historier

FN har denne uken gitt ut sin årlige liste over det organisasjonen mener er de ti mest glemte historiene i verden. Målet med denne listen er nettopp å bidra til økt mediefokus på disse områdene.

Øverst på listen er Liberia. Landet var under despoten Charles Taylor ofte og vel i media. Men med fred og ny president på plass (for øvrig Afrikas første kvinnelige president), er det nå lite fokus på landet som er i en helt avgjørende fredsprosess. FN ønsker seg fokus også på det positive som nå skjer i Liberia.

Blant de andre landene på listen er vårt kommende hjemland, Elfenbenskysten. Situasjonen i landet betegnes som å være på ”en knivsegg på grunn av frykten for fornyet vold som vil kunne ødelegge en ønsket politisk forsoning”.

To andre afrikanske områder nevnes også på listen, nemlig Den Demokratiske Republikken Kongo (Kongo Kinshasa) – et land i endring fra borgerkrig til demokrati – og Somalia – der sikkerhetsvakuumet er med og forsterker de negtive konsekvensene av sterk tørke i landet.

Dermed har vi fulgt FNs oppfordringer, når vi nå informere deg som vår bloggleser om dette.

Vil du se hele listen kan du besøke FN sine sider.

Ingen kommentarer: