søndag, april 13, 2008

Et liv i spenning

Tittelen på denne bloggposten henspiller på ingen måte på Kjell Magne Bondeviks interessante memoarer, en bok jeg for øvrig koser meg med i ledige stunder.

Men jeg tror tittelen også på sitt vis kan passe godt på det å være misjonær. Usikkerhetsfaktorene er ofte mange og utfordrende. Samtidig er det på mange vis et spennende liv.

For vår del har spenningen i flere år knyttet seg til når vi kan få komme til Elfenbenskysten. Når vi som misjon kan få etablere oss igjen i storbyen Abidjan. Når radioproduksjonen kan bli flyttet dit den hører hjemme, nemlig nær mahoufolket som er målgruppen. Når vi så smått kan få begynne å gjøre oss kjent med mahoukulturen og med mahoufolket.

Denne spenningen ligger der fortsatt. For fremdeles har vi ikke helt fått svaret på disse spørsmålene. Grunnen er at Elfenbenskysten ennå ikke har gjennomført sitt lenge bebudede valg, og at den politiske situasjonen i landet fortsatt er uoversiktlig.

Men i slutten av april reiser hele familien for alle første gang til Abidjan og Elfenbenskysten. Og vi planlegger å være der gjennom størstedelen av mai måned. Da blir nok noe av spenningen utløst. Da får vi se hvor vi etter hvert skal bo. Vi får bli litt kjent med Abidjan. Vi får treffe fremtidige nasjonale kolleger og samarbeidspartnere. Og vi vil trolig få svar på noen av de spørsmålene vi sitter med.

Men spørsmålet om når vi kan flytte, er det ikke sikkert vi får svar på i denne omgang.

Den spenningen må vi trolig leve med litt lenger.

Dette er et oversiktsbilde fra Google Earth og gjestehuset vårt er ved den gule stiften. Det er med andre ord ingen landsby vi er på vei til

Ingen kommentarer: