mandag, januar 21, 2008

Fotball for alle penga

I gatene i Bamako florerer det nå av maliske flagg. Grunnen er at nasjonalfølelsen er på topp i forbindelse med Afrikamesterskapet i fotball som begynte i Ghana i går.

I kveld spiller Mali mot Benin, og Elfenbenskysten mot Nigeria. For meg blir det en stor fotballkveld ute på Eden Village med visning på storkjerm. Senere denne uken står slaget mellom Mali og Elfenbenskysten. Spørs om ikke jeg da får være ”skapivorianer”, for hvem vet hva som skjer dersom Mali skulle tape den kampen.

Fotball er nemlig alvorlige saker her i landet. ”Be for oss,” var det siste språklæreren vår sa etter kurset i dag. Han fortalte at det bes for Malis fotballandslag i moskeene om dagen.

Det blir nok ingen bønnehjelp fra meg verken på Mali eller Elfenbenskysten. Men jeg kommer derimot til å storkose meg med mye god fotball framover. Og jeg lar meg i aller høyeste grad fascinere av det afrikanske idrettsengasjementet.

Jostein

3 kommentarer:

Øyvind Brennsæter sa...

Kanskje Start skulle legge vinteroppladingen til Mali neste vinter. Alt som kan krype av fotballspillere i toppserien er jo i Brasil på denne tida. Tror Startspillerne kunne fått kjørt seg skikkelig mot raske Afrikanere. Kanskje du skulle tipse Sandstø & Co Jostein?

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Slikt bør de finne ut selv, spør du meg ;-) Er nok mange unge talenter også i dette landet, ja. Ser i alle fall hver dag masse ungdommer som trener hardt for at fotballdrømmene skal gå i oppfyllelse.

Ellers kan nevnes at det ble full pott i kveld. Både Elfenbenskysten og Mali vant 1-0. Og umiddelbart etter Malis seier tok folk til gatene for å feire.

Jeg fikk klart råd om å komme meg hjem før kampslutt, hvis ikke kunne jeg risikere at folk i gledesrus gikk løs på bilen. Jeg fulgte rådet, og det var trolig lurt...

Jostein

Astrid Synnøve sa...

Heia Ghana!!!!!!!!