tirsdag, desember 04, 2007

Turistattraksjon

Aldri før har eg vore gjenstand for så mykje merksemd. Det er ganske rart å gå frå eit anonymt tilvære til å vere kvartalets store snakkis…

Her om dagen var eg på taket og tok ned klede frå snora. På nabotaket var ei dame (altså ikkje ein unge) som såg meg, ropte noko om ”tobabo” (kviting- det første ordet du lærer deg på bambara), og plutselig kjem det ein skokk med folk for å sjå på meg.

Ikkje like kjekt når dei peiker og ler…

Håper at om ei stund så blir eg enten vandt til det, eller så blir folk vande med meg…

Elisabeth

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men berre vent til du reiser lang av garde i bil og berre mååååå vanvittig på do fordi magen slår seg vrang, stopper ein plass det er heilt øde, men plutselig er der mykje folk som står og kikar når den kvite rumpa sit på huk. Fantastisk!!:)

Øyvind Brennsæter sa...

Ja, du er vel omtrent like eksotisk for folket i Bamako som neger'n (det står slik i sangen)var for Hallingdølene på Ål stasjon for mange år siden...

Kjersti og/eller Gjermund Kvam sa...

Etterhvert som du lærer det at virkeligheten bare er slik at du er anderledes enn dem, blir det en ting som gir uante muligheter til å nå frem. Altså positivt.

Gjermund

Knut Ole sa...

Hei!
Har vært misjonær i 9 år, Kenya og Tanzania, og var i alle år en attraksjon. Min kone landet på at de hverken hadde tv, eller kino, men oss. En blir vant til oppmerksomheten, med jevne mellomrom. Lykke til.

Astrid sa...

"OBRUNI!" roper de i Ghana.. ;)