mandag, november 05, 2007

Eldst og yngst


Søndag fikk den yngste og den eldste i Sæth-slekten treffe hverandre for aller første gang i Måndalen i Romsdal. Oldemor Lisa Amalie fikk treffe sitt 17. oldebarn, Simone Amalie, som også er oppkalt etter henne. Litt spesielt var det nok for begge. Ei flott og trofast misjonskvinne på snart 95 år, og hennes 3 måneder gamle oldebarn som nå også blir misjonærbarn.

For det er ingen tvil om at både vi som foreldre og lille Simone gjennom vårt misjonsengasjement bærer videre en arv som har stått svært sterkt i alle våre fire slekter gjennom mange generasjoner. Det føles nok dels som en forpliktelse, men aller mest som en utrolig stor velsignelse. For det er virkelig noe stort vi får med på gjennom det å drive misjon.

Forhåpentligvis vil generasjonene etter oss også føre arven videre.

Ellers kan nevnes at storbagasjen ble sendt av gårde i kveld, så nå har vi vel på en måte nådd ”point of no return”…

Jostein

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er en velsignelse med misjonsengasjement i slekta!

En annen ting som jeg tror er veldig lurt er at så mange som mulig i slekta kommer på besøk til dere i Mali og evt. Elfenbenskysten. En ting å høre om og se bilder fra steder, noe annet er det å kjenne på varmen, luktene og treffe folkene! Var selv så heldig at Far fikk komme på besøk en liten tur mens jeg var i Bangladesh, den korte tiden jeg var der, og det har betydd mye etter at jeg kom tilbake til Norge! Har en helt annen referanseramme når dere forteller om det som etterhvert blir hverdagslivet deres.
Og så kan en jo risikere at slekta blir ENDA mer misjons engasjert etter et besøk! Så om det ikke er noen planer enda, så begynn nå!

Anonym sa...

Helt enig, Inge!

Nå er vi ganske heldige som har familier med ganske så god Afrikaerfaring fra før, og som kjenner både lukter, varme og mennesker. Men da snakker vi om Øst-Afrika. Når det gjelder Vest-Afrika er vi de aller første utsendingene både i min og Elisabeths slekt.

Så still dere i kø for å komme på besøk, folkens! Hvem er førstemann? ;-)

Jostein