onsdag, november 21, 2007

En slags dagbok

Siden det allerede er gått en uke og vi ikke har hatt daglig tilgang på nett, tenkte vi at det kanskje var greit å lage en kort liten dagbok-post, med et par-tre setninger om hva dagene har inneholdt så langt. Ganske utrolig å tenke på at det allerede er gått en uke siden vi satt på hotellet på Gardermoen…

Torsdag:
Kom fram sent på kvelden etter en lang og slitsom reisedag. Stod opp 03.30 i Oslo og la oss ganske nøyaktig 24 timer senere i varmen i Bamako. Men reisen gikk helt problemfritt og vi opplevde mange små ting som bekrefter det Bibelen sier om at Gud går foran oss.

Fredag:
En første smak av Bamako i dagslys, og en bekreftelse på det vi opplevde dagen før; et herlig afrikansk trafikkaos. Mopeder i mengder, til høyre, til venstre, foran og bak. Hvordan skal vi kunne klare oss alene i trafikken her? Ellers ble dagen brukt til en kjapp tur innom kontoret med varm velkomst av radiostaben her. Og til de første innkjøp av nødvendige ting til hus og hjem.

Lørdag:
På formiddagen reiste vi til huset vi skal bo i, i bydelen Sebenikoro. Der bor det visst foreløpig ingen andre hvite. Men vi får et flott møte med huset og noen av de hjelpsomme naboene. Her kommer vi til å trives. Men det er varmt og det er mange ting som må gjøres for å komme i orden. På ettermiddagen er det ut på byen sammen med feltleder for å bestille salong. Har visst også fått prøve meg som sjåfør allerede, og det gikk overraskende greit.

Søndag:
Vi får en grei første natt i huset vårt. Simone sover hele natten og klimaanlegget fungerer. Vi tar oss en rolig formiddag for å pakke ut og ordne de tingene vi har fått med oss. På ettermiddagen reiser vi i gebursdagselskap til Hanne Friborg. For første gang tar vi oss fram i trafikken helt alene. Konsentrasjonen er på topp, men vi finner greit fram og alt går bra. Begynner vi å bli varm i trøya allerede? Moro er det i alle fall J

Mandag:
Slitsom natt uten klimaanlegg, som nevnt i forrige bloggpost. Men i løpet av formiddagen er alt løst og strømmen og vifter går for fullt. Herlig. Ny dag på kontoret. Denne gangen litt mer formell velkomst iscenesatt av radiomedarbeiderne. Vi blir tatt imot med sang, smil og varme ord. Disse menneskene gleder vi oss til å bli kjent med. Utrolig mye smil og latter.

Tirsdag:
Elisabeth er sin vane tro utålmodig og vil ut i nabolaget for å bli kjent med folk, og tar med seg Simone en tur. Etter en stund kommer hun tilbake med fire unge jenter som hun setter seg ned sammen med, og dermed er hun allerede så smått i gang med bambara-læringen. Men i møte med disse jentene fikk vi også en ganske så sterk opplevelse av den åndelige virkeligheten som eksisterer her. Det får vi utdype litt senere. På ettermiddagen var det ny tur ut på møbeljakt, og nå har vi blant annet bestilt lekegrind til Simone.

Onsdag:
Formiddagen brukt til klesvask på gjestehuset, siden vi ikke har fått oss hushjelp enda. Deretter en god lunsj på en av restaurantene i byen. I skrivende stund er Elisabeth ute på markedet sammen med en medmisjonær for å få kjøpt seg et par kjoler, mens jeg og Simone sitter her på NLMs kontor.

Slik har det forløpt så langt. Vi merker at hver eneste ting vi gjør tar både mer krefter og tid enn vi hadde tenkt oss, men slik er det nok bare når vi kommer til en helt ny tilværelse i et så varmt klima som her (skjønt i følge alle andre her er det kuldeperiode nå). Ellers er vi veldig glade for at Simone ser ut til å trives, og smiler minst like mye som hjemme. Hun syns nok det er godt å kunne ha på seg så lite klær, men strever litt med varmen foreløpig. Glemte dessverre å ta med kamera, så bilder får vi legge ut en annen dag. Da skal vi nok også skjære godt ned på antall ord…

Vi blogges!

Jostein

12 kommentarer:

Anonym sa...

Heisan! Flott å kunne lese om deres første dager i Mali. Blir spennende å følge med i fortsettelsen. Håper at dere fortsatt kommer til å skrive norsk her på bloggen da jeg forstår heller lite Bambara. Ha det fortsatt fint alle 3!

Ruth, det er meg! sa...

Hei dere!

Du å gøy det var å høre fra dere!!!
Kan tenke meg det er mange inntrykk og opplevelser å få med seg på et helt nytt sted!
Lykke til videre i varmen!

Klem fra Ruth

Anonym sa...

Kjempekjekt å lese - dette hadde vi venta på. Men det tek vel si tid med det trådlause nettverket?

Ja tida går fort - er det verkeleg ei heil veke sidan de reiste?
Mamma og eg helsar til dykk alle 3 - og ikkje minst til Simone!

Anonym sa...

Her er også en besteforelder som har kikket etter nytt på bloggen hver deg siden tlf.samtalen på søndag. Gleder oss til å ta i bruk skipe og web. Særlig for å følge med lille Simone Amalie(synger rett som det er på sangen hennes. Det gjør nok dere og).Farfar er i Ørsdalen og bygger hus denne uka. Derfor er det jeg som holder meg oppdatert på bloggen. Ber for dere.

Stavtjørn Alpin sa...

Hei kjære bror, søster og niese! Virkelig gøy å lese dagboka fra den første uka i ny tilværelse. Kjenner den trykkende varmen og det yrende afrikanske livet langt inn i sjela. Så jeg gleder meg til å besøke dere en gang:)

Dere må virkelig ha lykke til videre, så snakkes vi på den ene og andre måten etterhvert.

Oddvar

Stavtjørn Alpin sa...

Opps Så visst at jeg åndeliggjorde de familiære uttrykkene mine, og dermed ble du søster og ikke svigerinne, Elisabeth. Men men :)

Anonym sa...

Nå fikk endelig jeg også tid til å se på bloggen deres. Det hørtes ut som dere har hatt ei god uke, og det er flott!! Skulle gjerne ha vært der nede. Virker faktisk fristende, både livet og kulturen der!! I morgen skal Vidar på leir, og gleder seg som vanlig til det!! Tonje sakal sove hos mormor, for Øyvind og jeg skal spise med kollegene hans. Gleder meg til å høre hvordan neste uke blir. Håper den blir like fin!! Lykke til videre! Tenker og ber masse for dere!! Klem fra storesøster med fam.

Anonym sa...

ÅÅÅ,¨så kjekt å lese...kjenner det litt igjen - og plutselig blei det litt savn her..snufs. Så godt de har det bra - og flinke til å skrive!! Jippi, dette lover bra..
Lykke til vidare!
Anne Birgitte

Anonym sa...

Hei dere! Velding fint å høre at alt står bra til med dere - og ikke minst med Simone! Vi gleder oss på deres vegne, over at dere har det bra og at dere endelig er framme. Dette har dere jo ventet lenge på. Og... Jeg tror Gud også gleder seg også over å se dere i Bamako, hos et folk som trenger å få møte Ham. Stor klem fra Torunn og Øystein

Gjermund sa...

Hei venner!

Så godt å lese om hvordan dere har det - og så typisk med full gass fra begynnelsen! Men tar jeg ikke helt feil, er det veldig godt å være kommet så langt at neste reise som krever flybilletter ikke krever tankeplass?

Må Gud velsigne dere videre. Hvil mye!

Gjermund

Sofia sa...

Välkomna till Afrika! Vi är närmre varann nu... det känns gott.
Ni får gärna vara snälla och blåsa över lite värme till den östra delen av kontinenten, det är kallt här.
Ta det lugnt! Mungu awabariki!
Kram Sofia

Anonym sa...

Hei. Godt å lese at alt er bra med dere. Gøy å følge med dere.

Hilsen Siri