fredag, november 14, 2008

Alfabetisering

Denne uken begynte et nytt lederkurs for mahouer som skal lære hvordan de kan hjelpe andre mahouer til å lære å lese og skrive.

Dette alfabetiseringskurset er en del av det diakonale arbeidet NLM står bak her i Elfenbenskysten.

På MELCI (NLM) sine nettsider (www.mahouweb.net) har de ansvarlige mahouene for kurset skrevet følgende:

”Denne opplæringen har som mål å lære opp dem som ikke har hatt muligheten for skolegang, til å lese og skrive og ikke minst regne. For hva er det ikke vi sier på mahou: Den som ikke kan verken lese eller skrive er som et halvt menneske og likner en blind. Det er nettopp for å løfte dem ut av dette mørke at vi har dette lederkurset, slik at de vi lærer opp kan være lanterner som lyser opp for mahouene som fremdeles vandrer i møket.”

Det er jo ganske sterke ord om analfabetisme, men dette er visstnok et slags ordtak på mahou, etter det de fortalte meg. Uansett er det nok mange som i en moderne storby som Abidjan føler seg både ”halve” og blinde når de ikke kan verken lese eller skrive. Og blant mahouene er analfabetismen høy. Spesielt blant de godt voksne.

Derfor er dette en flott mulighet til å være med og løfte flere mahouer ut at mørket. Jeg syns også det er flott å se prosjektarbeidernes brann for dette arbeidet. De har jobbet sene kvelder for å forberede disse kursdagene. Og hva er vel bedre enn at unge mahouer utdanner andre unge mahouer for at disse igjen skal lære andre mahouer å lese og skrive.

Jostein

Her er noen bilder fra kurset:

NLM sine prosjektmeadarbeidere

Kursdeltakerne

Ingen kommentarer: