fredag, februar 10, 2006

Avgjørelse i ettermiddag


Ivorianerne har grunn til å være stolte av ”Elefantene”. I løpet av siste uken har de greid å spille seg fram til selveste finalen av Afrikamesterskapet. En stor prestasjon!

Klokka 17 i ettermiddag starter festen mot hjemmefavoritten Egypt. En spennende finale. Elfenbenskysten tapte 1-3 mot Egypt i innledende runde. Men dette betyr lite i finalen, sier en av de ivorianske stjernene.

- Dette er vår første turnering sammen, og vi har et ungt lag med en snittalder på 25 år. Det har vært fantastisk for oss å få denne erfaringen, sier Arsenals Kolo Touré til BBC.

Han mener at lagets prestasjon også er et bevis på at de vil representere Afrika på en god måte under sommerens fotball-VM.

I sluttspillet har Elfenbenskysten beseiret sterke fotballnasjoner som Kamerun og Nigeria.

Du kan følge kampen ”live” på VG’s nettside: http://sport.vg.no/live/

Jostein

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jaja, så ble det tap der :-)

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Ja, det ble visst det denne gangen. Men det var nære på, gitt...
Så får "elefantene" desto mer å revansjere i sommerens VM.
Sølv er også en bragd i dette selskapet :-)

Jostein

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Til alles info:

Egypt slo altså Elfenbenskysten 4-2 på straffesparkkonkurranse i finalen. Etter rapportene var Elfenbenskysten det dominerende laget i 120 minutter - selv om Egypt brant en straffe i ordinær tid. Så denne gangen ble det bare nesten, akkurat som for Frode Estil og Ole Einar Bjørndalen til nå i OL :-)

Nye sjanser kommer...

Jostein

PG sa...

så store deler av finalen.. det var spennede og Elefantene viste seg som farligst forran mål, synd Drogba bommet på den stoooore sjansen sin sent i kampen!! blir spennede å se dette laget i VM!