tirsdag, mars 04, 2008

- Jeg kommer til å bli forfulgt

I går hadde vi en veldig interessant samtale med en som har arbeidet med norske misjonærer i over 20 år her i Mali. Han er muslim, men i dag var han veldig åpen med oss om hvordan han egentlig tenker.

- Jeg har en kristen nabo. Han fortalte meg at de på de kristne bønnemøtene ber spesielt for 3-4 familier i bydelen vår, blant disse meg og min familie. Det gjorde utrolig sterkt inntrykk på meg. Tenk at de kristne ber for andre. De ber til og med for muslimer. Vi muslimer ber bare for oss selv. Om at vi må få det og det. Og vi ber i alle fall ikke om at det skal gå vel for folk som tilhører andre religioner.

Videre fortalte han at det også gjorde inntrykk at de kristne bruker tid på å takke Gud for det han har gjort for dem.

- Det bruker aldri muslimene å gjøre.

Selv om han kanskje ikke har forstått evangeliets innhold dypest sett, så innrømmet han langt på vei at han egentlig befinner seg nærmere kristendommen enn islam. Han fortalte også at han er blitt direkte oppfordret til å bli en kristen.

- Men det kan jeg ikke. For da vil jeg bli utsatt for forfølgelse i bydelen min.

Be gjerne om at han kan få et virkelig møte med Jesus, og at han også kan få den kraft og styrke han trenger for å ta det mest radikale valget en muslim kan ta – nemlig å bli en kristen.

Jostein

1 kommentar:

Ingunn Peters sa...

Så spennende å høre. Vi skal be for ham