torsdag, juli 20, 2006

Opplevelsesrike uker

De siste ukene har det aller meste dreid seg om radiosendinger for min del. I forrige uke hadde vi 35 timer med direktesendinger fra Generalforsamlingen i Trondheim. For min del handlet det om 1,5 til 2 timer som programleder (sammen med Odd Borgestrand som du ser på bildet) på direkten hver dag, med debatter, intervjuer etc – samt et visst tekniker-ansvar. Mye å holde styr på, stress på alle måter – men like fullt utrolig spennende, lærerikt og gøy. Fra tirsdag til søndag var det full rulle. Vi kom tilbake til Kristiansand søndag kveld i 22-tiden. Mandag morgen var det på igjen med ny full arbeidsuke i Gimlekollen Radio.

Norea har fått mange positive tilbakemeldinger på det å lage direkteradio fra GF – med møteoverføringer, men også gjennom at vi tar debatt-emner ut av møtesalen og inn på radioen. Tror folk liker å høre ulike synspunkter på viktige ting som debatteres i misjonsorganisasjonen.

Et høydepunkt var nok da vi rekrutterte en ny misjonær på direktesending.

Når en jobber så mye blir det dessverre så alt for liten tid til å prate med gamle kjente og å være sosial. Møter blir det også dårlig med. Derfor håper nok både Elisabeth og jeg på at vi neste gang kun kan være deltakere, la oss inspirere, oppmuntre, begeistre og utfordre av møter og debatter.

Å se misjonsfolket samles i så store tall på en generalforsamling, høre den tydelige forkynnelsen, det tydelige misjonsfokuset – ja det gjør at en blir stolt over å få lov til å være en del av dette fantastiske arbeidet.

For meg var det også spesielt å se at bestekompis Øystein Strømme fikk et så stort votum at han gikk rett inn i Hovedstyret. En stor utfordring som jeg tror han vil klare fint. Det betyr at mannen som var min forlover da jeg giftet meg for snart fire år siden nå som HS-medlem vil være med og velsigne og be for oss når vi innvies til misjonærer 20. august. Amazing…

Misjonærinnvielsen på avslutningsmøtet på GF var også av det spesielle slaget. Ikke fritt for at det ble noen tårer på oss da vi så våre gode venner og klassekamerater Kjersti og Gjermund Kvam (med det som nå er misjonærbarna Ragnhild, Ola, Håvard og vårt lille fadderbarn Sondre) og Silje Ødegård stod på scenen foran 4 000 misjonsvenner og sa sine ja til misjonstjeneste. Etter lang tids forberedelse er alvoret nå i gang. Mange tanker melder seg selsvsagt…

Med andre har det vært mange opplevelser og inntrykk i løpet av de siste ukene. Og det som ligger foran er neppe mindre spennende.

Vi har stor grunn til takk!

Jostein

1 kommentar:

Rune sa...

Hei dere!

Du gjorde en kjempejobb i Tronheim Jostein! Det var fantastisk for oss som ikke kunne dra på GF, å sitte i Kristiansand å få en så god innføring i "pulsen" på GF. Du har nok funnet den så mye omtalte hyllen i livet...