tirsdag, mars 31, 2009

Nasjonale sørgedager

Det ivorianske flagget vil vaie på halv stang resten av uka


Onsdag til fredag denne uka blir nasjonale sørgedager her i Elfenbenskysten. Grunnen er den tragiske tribuneulykken på Houphouët-Boigny stadion her i Abidjan på søndag, under VM-kvalifiseringskampen der Elfenbenskystens landslag slo Malawi 5-0.

Vi skjønner det slik at også norske medier har fått med seg rapporter fra det som skjedde. Ivorianske medier har meldt om 19 døde og mer enn 130 sårede da det oppstod panikk i folkemassen etter at en murvegg raste sammen. Politiet skal etter sigende ha brukt tåregass for å spre folkemassen, noe som kan ha forverret situasjonen.

De ivorianske landslagsspillerne har etter det jeg fikk vite i dag stilt opp for å hjelpe sårede og etterlatte økonomisk etter den tragiske hendelsen.

Ellers går nå diskusjonen om hvem som var ansvarlig for det som skjedde, og hvilke etterspill det eventuelt skal få. Jeg leser også i kveld at det internasjonale fotballforbundet FIFA har bestemt at det skal være ett minutts stillhet til minne om ofrene under alle landskampene onsdag kveld.

Jostein

Ingen kommentarer: