fredag, mars 06, 2009

På Afrika-retur

Da har vi begynt å vende nesen sørover mot Elfenbenskysten og Abidjan igjen...

Torsdag tok vi farvel med mormor og morfar på Sylte. Et vemodig øyeblikk etter flere måneder under samme tak dag og natt. Vi er fulle av beundring og takknemlighet over måten vi har blitt tatt hånd om den tiden vi har vært i Norge. En stor takk til Bjørg og Jon Arne! Bedre foreldre/svigerforeldre/besteforeldre må en lete med lys og lykter etter – og selv da ville du trolig ha vendt tilbake med uforrettet sak…

I skrivende stund er vi hos våre kjære og gode venner i Oslo, Torunn, Øystein og Elias Strømme. Også her får vi oppvartning og praktisk hjelp etter alle kunstens regler.

I tillegg til kvalitetstid med nære venner, har vi fått ordnet en del praktiske ting. Blant annet hentet pass og visum til Lydia på NLMs hovedkontor. I tillegg har det vært nødvendig med en del ompakking. Det er slett ikke noen enkel øvelse å reise på fly med en baby på seks uker og ei svært så aktiv jente på halvannen. Spesielt når en skal gjennom sikkerhetssjekken med litt for mange kolli i tillegg til alle ting som må tas ut for å skannes. Så selv om det stort sett gikk veldig greit mellom Ålesund og Oslo, har vi gjort oss noen erfaringer allerede. Erfaringer som gjør at vi nok endrer litt pakkestrategi til neste etappe.

Det er vel slik her i livet: Noen ting må erfares i praksis før en forstår hva det innebærer. Men vi er nesegrus av beundring over dem så klarer dens slags reiseaktiviteter med fire og fem småtasser herjende rundt.

For øvrig er det utrolig hvordan barn er kontaktskapere. På flyet fikk både Lydia og Simone hver sin venn i nabosetene, hhv en trebarnspappa på alenetur og en mormor med et like gammelt barnebarn. Mor og far Sæth fikk dermed pga barna to gode og hjelpende hender med litt for mange kolli håndbagasje på vei fra flyet og til bagasjebåndet.

Nå skal vi gjøre ferdig siste pakkingen, og nyte vennskap og fellesskap, før vi grytidlig søndagsmorgen setter oss på flyet til Paris, deretter videre til Vest-Afrika. Hele dagen går med til reising, så både store og små er nok mettet på opplevelser når vi ankommer Abidjan rundt kl 18 norsk tid.

Men vi gleder oss veldig til å komme hjem til Abidjan – og til å fortsette vår ”afrikanske misjonærhverdag”.

Au revoir, Norvège!

Jostein

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vi ønsker dere en meget god tur tilbake! Håper dere får en fin vår (eller er det regntid?)

Anonym sa...

God tur og lykke til!!!

Anonym sa...

Kjære dåkke! Såg bilder på facebook fra avskjeden på Vigra igår - nesten glad eg ikkje var der. Trist med avskjedar... Men vi skal halde kontakten på skype! Ønske dåkke en god dag med venner idag - og ein god tur på søndag. Skal be om at alt går bra! Stor klem frå oss på Varhaug v/ Anne Birgitte

Anonym sa...

Kjære dere.
Er innom og leser bloggen, koselig og følge med.
Gratulere med siste skudd på stammen, og all mulig lykke til på turen tilbake, til Afrika.
Tanker og hilsener fra Torlaug m/fam

Anonym sa...

Vi ønsker også lykke til med den lange reisen i morgen.Skal be for dere og våre tanker er hos dere ofte. Det blir sikkert godt for dere å komme hjem og komme i gang med hverdagen igjen. Håper dere er friske. Mange klemmer fra oss fire på Mjøllemoen.

Anonym sa...

Tusen takk for langt og kjekt besøk! Godt å bli så fortrulege med Simone og få vere saman med dykk alle. Saknet er sjølvsagt stort - men slik må det berre vere...
Lykke til vidare - håpar det går bra og atd e får ei fin tid i Abi. Og så får vi treffast på Skype...
Helsing mormor og morfar