lørdag, mars 21, 2009

Misjonsbesøk og nytt lyttermøte

Rett før jeg reiste hjem til Norge i desember fikk jeg mitt første møte med en av lyttergruppene som er etablert blant mahouene her i Abidjan. Det kan du lese om her.

Denne uka fikk jeg gleden av å møte dem igjen. Vi hadde kjempekoselig besøk et par dager av Tore Larsen, som jobber som kaptein på en norsk supplybåt som har hatt et oppdrag utenfor kysten her. Han er også engasjert i misjonen hjemme, blant annet som styreleder for NLMs lokalradio i Volda.

Dermed var det ekstra kjekt å kunne la ham få treffe noen av mahouene som lytter til programmene våre. Og denne gangen var det samlet rundt 20 personer i en ”court” (bygård) for å lytte. Vi satt rundt et enkelt radioapparat med dårlig antenne slik at det skurret. Men plutselig kom sendingen i ”stereo”. Da viste det seg at en annen beboer i gården hadde skrudd på sin radio og koblet den til store høytalere, slik at han var sikker på at alle skulle høre sendingen.


Det er alltid givende og kjekt å komme ut i bydelene og møte det ekte mahoumiljøet her i Abidjan. Folk er gjestfrie og setter pris på at vi kommer. Men det er også sterkt å se hvilke forhold de lever under til daglig, og hvilke kår barna vokser opp under. Bydelen Feraille der vi var, er nok for øvrig en av de bedre bydelene der en finner mahouer, selv om det også der er slumliknende forhold.

Slik bor mahouene i Feraille


Så satte vi stor pris på vårt aller første misjonsbesøk her i Abidjan, og vi håper det blir flere. Derfor sier vi hjertelig velkommen hvis noen skulle ønske seg noen gode og varme dager i Afrika, og samtidig få ta nærmere i øyensyn arbeidet vi står i til daglig.


Radio- og prosjektstaben her i Abidjan, med unntak av en i prosjektet som ikke var tilstede


Jostein

Ingen kommentarer: