mandag, april 13, 2009

Påsken 2009
Det ble naturlig nok ingen høyfjells- eller skipåske på oss, slik som det er for mange der hjemme. Men vi har likevel funnet vårt ferieparadis her i Elfenbenskysten. Drøye 9 mil østover fra Abidjan ligger Assinie-Mafia, som er kjent for sine flotte strender. Artisten Alpha Blondy har sågar laget en egen slager om dette stedet, en slager som ivorianerne kjenner godt.

Vi fant en fantastisk lodge, ypperlig tilrettelagt for småbarnsfamilier. Med egne bungalower, flott barnebasseng, tennisbaner, god mat og topp service. Assinie er litt spesielt på den måten at de landfaste hotellene og strendene er skilt av en kanal. Dermed måtte vi krysse kanalen for å komme over på strandsiden. Men heller ikke her er dessverre strendene for badestrender å regne. De farlige strømmene gjør at det blir med litt vassing, selv om vi oppdaget at det er et yndet sted for surfere.

Vi fikk likevel nytt både strender, basseng og et par rolige dager med de små som storkoste seg. Så hadde vi hyggelig reisefølge i familien som i mai blir våre nye naboer og kolleger her i Abidjan; Marie, Inge og Håkon Aukan. Håkon og Simone er jevnaldrende og har allerede funnet tonen.

Ingen tvil om at vi er privilegerte som har såpass lett tilgang til et ferieparadis. Det blir nok ikke siste gangen vi kommer hit.

Deilig frokost i restauranten - med kjekt selskap

Lyst til å bli med hit?


Deilig bassengEgen himmelseng...

To gode venner - og snart naboer - har funnet litt sand utenfor bungalowen

Simone koser seg stort i den enorme sandkassa
Pappa og jenteneBorte bra - hjemme best. For Simone var det rett ut porten og sitte med gutta

6 kommentarer:

Inge sa...

Vi har hatt det alle tiders i Abidjan, Assini og Elfenbenskysten!

Og så var det utrolig kjekt å finne et slikt et nydelig sted som vi gjorde i Assini! Drar veldig gjerne tilbake dit!

Silje sa...

Det her så jo fantastisk deilig ut! Det så ut som dere hadde gode dager og det er bra! Lydia hadde forandret seg litt:) Går jammen fort! Her har vi hatt dåp i påsken, med mesteparten av familien på besøk. Veldig koselig!Måtte låne litt sengeplass hos Åse og Ole.

Bente sa...

Åh, ble ikke lite misunnelig nå nei! Er jo som Mombasa dette!! Og for noen nydelige nieser jeg har!! :)

Anonym sa...

Enig med Bente: Et fantastisk deilig sted som minner om Mombasa. Fikk veldig lyst å reise ned dit med ei gang for å kose meg i varmen og vannet og i sanden med de to skjønne niesene våre! Ser ut som dere har kost dere.Vi har også slappa av i påska her hjemme med litt opprydding i kjeller innimellom. Vi går en fin tid i møte og koser oss på de gode og varme dagene som kommer innimellom... Lykke til videre med det som ligger foran, og gratulerer med 33 års dagen på lørdag, lillebror! Stor klem fra tante, svigerinne og storesøster med familie.

Anne Birgitte sa...

Så kjekt å sjå!!:) - Og så må vi seie gratulerer med dagen til Jostein. Beklager at vi gløymde å melde på laurdag. Håper du hadde ein fin dag. Skal nok få sendt noko kjekt til deg om ikkje så lenge. Lev vel!
Anne Birgitte m.fl

Gjermund sa...

Så flott at dere koste dere! Unner dere virkelig det! åper det går bra med dere nå også!

Klem fra Kjersti