lørdag, februar 10, 2007

Innholdsrike dager

De siste dagene har vært ekstra travle, innholdsrike og veldig kjekke. Ikke minst på fritiden.

Tirsdag kveld var vi på besøk hos våre amerikanske venner Ashley og Tim (du finner bloggen dere i venstre marg), som arbeider som misjonærer blant vest-afrikanske immigranter her i Paris. De bor i St. Denis, en forstad nord for Paris.

Onsdag var vi fire norske her på besøk hos vår norske gourmet-venn, Jan Erik, som bor i Paris sentrum. Han studerte her før jul, men bruker nå tiden sin på å lære seg å lage de deiligste franske retter, på kokkeskolen Le Cordon Bleue. Og vi fikk en virkelig smakfull treretters og ikke minst koselig selskap. Veldig koselig.


Bildet av oss fire "NLM'ere" er tatt på toppen av den
30 etasjer høye blokken der Jan Erik bor.


På kvelden var jeg invitert til fotball hos min britiske klassekompis Daniel. På programmet stod Frankrike mot Argentina. En koselig kveld, med de små skårene i gleden at både Frankrike, England og Norge tapte sine respektive kamper.

Fredag kveld hadde vi et forsinket ”bursdagsselskap” for Elisabeth her på bruket. Med kaker, snacks, et par leker og hyggelig samvær.

Dagen i dag, lørdag, må kunne betegnes som den store fotballdagen. Først spilte vi selv her i Massy, før turen gikk til Parc des Princes i Paris. Det er hjemmebanen til byens fotballstolthet, Paris Saint-Germain. Motstander var en av aristokratene her i landet, Monaco. Som utlendinger klarte vi å argumentere oss til å få plass blant bortefansen (betalte dermed 8 euro i stedet for 28). Og hvilken målfest det ble. PSG vant 4-2, og det er valuta for pengene: Vi betalte bare 1,3 euro per mål. Atmosfæren på en slik kamp må bare oppleves. 40 000 mennesker, som fikk noe å juble for allerede etter fire minutter. Sang og skråling i samfulle 90 minutter. Og en pipekonsert av en annen verden da Monaco fikk straffe – ja straffeskytteren ble tydeligvis påvirket, og brant straffen. Her har norske supportere noe å strekke seg mot.

Etter kampen fikk vi se noe av idrettens bakside. Politioppbudet var enormt. Opprørspoliti. Forberedt på bråk. Som ”bortesupportere” var det vi som ble holdt mest under oppsikt. Så voldsomt var det at til og med mine britiske venner syntes dette var i overkant. Og de er mer vant til slikt enn de fleste. Grunnen er et sammenstøt med dødelig utfall i høst.

Men alt gikk fredelig for seg denne gangen. Og nå har også helgefreden senket seg over familien Sæth.
God helg!

Jostein

8 kommentarer:

Gjermund sa...

Hei Jostein!
Trivelig å følge med på det dere driver med - selv om jeg gjetter på at dere ikke synes det er så mye selv... Studere språk er jo ikke akkurat det mest spennende det går an å gjøre... "I dag opplevde jeg noe spennende! Dativ falt på plass og jeg forsto plutselig oblativ!" - tja... Har hatt mer "actionfyllte" livsperioder enn denne kan du si...

Gjermund

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Du er nok på sporet av noe der ja, Gjermund...

Vi gleder oss veldig til å komme dit vi egentlig skal.

Men når det er sagt så er jo denne byen langt mer spennende enn Oslo (for ikke å snakke om Brighton, tenker jeg). Og vi koser oss i Frankrike. Så mye direkte "misjonsaction" kan vi derimot ikke melde om.

Hverdagene handler om språklæring og på fridagene prøver vi å "turistisere" litt. I tillegg til "devoirs" (lekser)

Men fotballkamp her er i alle fall action :-)

Jostein

Bente sa...

Så gøy! Du får sjekke opp i om det går noen gøye kamper når vi kommer i mai... Hadde vært gøy og fått med seg:)Ellers var det sannelig å tide at du kom deg på en kamp ;)

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Neste kamp på meg blir EM-kvalifiseringskampen mellom Frankrike og Østerrike på Stade de France i slutten av mars. Da skal det bli interessant å oppleve den franske "fotballnasjonalismen" (forhåpentligvis også fredelig).

Skal se hvilke muligheter som finnes når dere kommer. Men nå blir det jo både afrikanske og brasilianske foballrytmer i Kristiansand også til våren, skjønner jeg...

Jostein

Anonym sa...

I wish I could read your blog!
J'espere que je peux lire votre blog!
:)

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Hi, Ashley!

Thanks for commenting even though you don't understand anything :-)

This blogpost recapitulates our different activities last week, among those our visit to you place.

We really enjoyed seeing you again, and wish for you that the Lord will continue to bless your important ministry for Him here in Paris. May He use you to help bringing some of the west-african immigrants to christian faith.

Greetings to Tim as well...

(Maybe we should start writing short summaries in English or French as well ;-) )

À plus tard!

Jostein

oddi sa...

Gøy med fotballkamp ja... Blir nok ennå mer stas å se elefantene live!

Ser også ut som du følger med på det som skjer rundt Start om dagen... Blir gøy med litt samba på Sør Arena!

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Heisann, Odd Inge!

Det var faktisk en "elefant" som scoret to av målene i den kampen vi så: Diané. Er vel ikke i Drogba-klassen, men dog...

Ellers følger jeg veldig godt med på hva som skjer i Kristiansand om dagen, ja. Får håpe at de brassene blir godt integrert og også klarer å prestere på banen.

Men jeg syns det er ekstra spennende at de har fått en vest-afrikaner i Anthony Annan også. De beste afrikanere står ikke tilbake for brassene :-) , men nå er jeg vel også en "Afrika-patriot" ;-)

Kos de på Sør Arena til våren!

Jostein