onsdag, februar 14, 2007

En gledens dag

I dag er det stor glede i Kristiansand. Etter to år i Norge blir vår ”søster”/”svigerinne” Fanny gjenforent med sine to døtre på fire og fem år.

Etter at Fanny flyttet til Tveit i Kristiansand for ett års tid siden har hun blitt som en datter for ”de gamle Sæth”, og en del av Tveit Frikirke. Før det bodde hun ett år i Farsund, der hun også ble godt integrert i Misjonskirken.

Hun har hatt et tøffere liv enn de aller fleste på sin alder. Allerede som 23-åring ble hun enke da mannen ble drept i hjemlandet. Selv måtte hun også flykte i all hast, og hun fikk ikke med seg de to døtrene sine. Vi kan bare forestille oss smerten hun har levd med.

Etter en lang kamp og mange opp- og nedturer kommer jentene i dag endelig til Kristiansand, og nå begynner en ny epoke. Og vi har fått to nye ”nieser”.

I ettermiddag blir det takkefest på Drangsholt. Og takken fra oss alle går først og fremst til Gud som har hørt mange bønner i forbindelse med denne situasjonen.

Vi deler gleden med dere der hjemme også her i Paris.

Elisabeth & Jostein

Lagt til torsdag kveld:
Vi har akkurat sett TV-innslag fra den rørende gjenforeningen i Kristiansand i går, og gledestårer presser på.

Vil du se innslaget kan du klikke på denne linken til TV Sør. Deretter kan du spole deg fram til ca. 02:40 av sendingen.
Vi gleder oss til å treffe jentene i sommer.

6 kommentarer:

Bente sa...

Kan bekrefte at vi har fått oss to herlige nieser:) Var en rørende velkomst på Kjevik, med tv sør tilstede, og vi sang azante sana Yeso:) Var nok ikke mange tørre øyne der:) Utrolig at de endelig har kommet...

Anonym sa...

Det samme kan vi også si. Så akkurat lokalsendingen på TV Sør og det var et flott innslag. Vi så de fleste som var med på flyplassen. Det kommer nok på nettsida til fevennen snart, for sendingen fra i går var lagt ut. Kanskje Tonje og jeg skal ta de tre med oss til senteret og kose oss på lørdag, for vi er aleine hjemme. Vidar skal være med mormor og morfar til Ørsdalen for å hjelpe til med husbygging, og Øyvind skal jobbe. Er så utrolig glad for at han har fått fast jobb. Mange fantastiske ting som har skjedd i det siste. Vi hadde en flott avslutning av dagen i går med gruppa vår hos Sundsdal sine med full stue og vi sang en takkesang som passa fint: Det er makt i de foldede hender. Hilsen Tonje og Elisabeth.

Anonym sa...

Hei Elisabeth.
Er inne på bloggen din av og til. Kjekt å høre at dere har det greit. Flott og gripende å se reportasjen fra Kristiansand om Fanny og barna.
Vi har det bare bra i Ålesund.

Anonym sa...

Hei Marie!

Så kjekt å få helsing frå deg, og at du er inne på bloggen vår! Du må helse så mykje til kjende rundt deg i Ålesund.

Elisabeth

Anonym sa...

Det var gripande å sjå dei nyankomne. Og så Aase og Ole, sjølvsagt. Artig med web-TV!

Anonym sa...

Idag var jeg på besøk hos våre to nydelige "afrikanske barnebarn". De lekte og krangla litt akkurat som småsøsken skal være. Da de prøvde utedressene jeg hadde med fra noen naboer, ville de rett ut og leke i snøen. Dattera til vertsfolket hadde hatt de med i akebakken igår, og der ville de idag også.Kjempemoro.Håper hun kommer og tar de med etter skolen.
Allerede første dag måtte de også møte opp på vaksinasjonsklinikken for å sette BCG-vaksinen.Litt tøff start på "det nye livet" i Norge. Minstejenta lyktes det ikke med, så hun må møte opp igjen på mandag. Familie-idyllen er helt vidunderlig. Mor og barn stråler. Takk Gud, bevar og beskytt dem fortsatt.