onsdag, februar 21, 2007

Broderlig besøk

I går kom min bror Oddvar og kona Solveig på besøk hit til Massy. De blir her til fredag.To timer på museet i Louvre og første tur for meg til toppen av Eiffeltårnet er det vi har fylt denne dagen med. Lange køer gjør at tiden går fort. Men nok en varm og god vårdag gjorde at vi at vi også kunne kose oss på uterestaurant. Vi kan forsikre om at det ikke eksisterer noen som helst misunnelse overfor dere som snør ned på Sørlandet.

Som alle andre på Louvre fant vi selvsagt Mona Lisa. Der var det også to som knelte ned foran det berømte bildet og tilsynelatende tilba henne. Mulig det hele var ment som en spøk, men for meg ble det et talende bilde likevel. Ganske utrolig hvilken status det lille maleriet etter hvert har fått.

Eiffeltårnet kan forøvrig også anbefales. Men kanskje ikke for deg som har høydeskrekk.I morgen skal vi kose oss med en ny Paris-tur.

Jostein
(Alle foto krediteres Solveig og Oddvar)På toppen av Eiffeltårnet fikk vi vite hvor langt borte vi akkurat nå befinner oss

fra to hovedsteder som vi regner med å få god kjennskap til de nærmeste årene

6 kommentarer:

Gjermund sa...

Hei Jostein og Elisabeth!

Dere må hilse til Oddvar og Solveig - sikkert kjempetrivelig å få besøk. Vi skulle også så gjerne sett dere igjen...

Gjermund

Anonym sa...

Ja, dere kan tro vi misunner dere våren og den flotte byen Paris!! Her er det fullstendig galskap, spør du meg. Det er unntakstilstand, og mange skoler og barnehager er stengt. Håper i grunnen at bhg i Vennesla blir stengt i morgen, for det er ikke mye fristende å kjøre Ålefjærveien på dette føret. Har vært hjemme siden tirsdag med Tonje, som ikke er helt frisk. Vidar kommer seg heller ikke på skolen. Har aldri opplevd lignende, ihvertfall ikke på Sørlandet. Det er utrolig at vi skal oppleve to sånne vintre med mye snø på de to årene vi har bodd her.Skulle nesten tro at det er vi som har tatt det med oss fra Vest- og Østlandet. Litt fascinerende er det når vi bare kan holde oss innendørs og se på snøen. Det mener politiet at folk bør gjøre. Det verste er at Øyvind ikke får kjørt Tonje og Vidar til Hurdal i morgen, noe de har gleda seg til i flere uker. Be om at været kan roe seg, så de får reist i løpet av helga. Det er venta oppimot en meter snø i morgen, så da har vi vel to meter totalt, men vi har det bra innendørs, og trøsten er at all snøen forsvinner igjen om ikke så lenge, forhåpenligvis. Vi har ikke hatt så mye glede av den, dessverre.Lurer på om jentene til Francoise koser seg i snøen, eller om de og syns det er for mye. Dette blei en lang kommentar. Kos dere videre og hils masse!! Storesøster med fam.

Bente sa...

Kan ikke forstå at dere ikke misunner oss;) Vi får oss i alle fall en god latter her nede; alle biler som er innesnødd,folk som forgjeves måker inngangspartiet for så å oppleve at det blåser tilbake igjen med ei gang, folk på ski midt i byen, folk som tryner, og enkelte plasser må vi gå med snø opp til knærne. Og ikke minst resten av Norge som gjør narr av oss fordi vi blir så hjelpeløse når vi får mye snø:) Nei, dette er faktisk mer latterlig og komisk enn irriterende :)

Anonym sa...

Har ikke du problemer med snøen, Bente? Du må vel også avsted på morgenen, men du trenger ikke å måke bilen ut av snøen en time før du skal kjøre på dårlig brøyta veier, der du nesten ikke ser veien eller noe annet foran deg. Jo, det er festlig når man kan holde seg innendørs, som jeg har gjort siden tirsdag. I morgen må jeg være på jobb i Vennesla til kl.9, og det er ikke så festlig under disse forholdene.Mange holder seg hjemme med god grunn.Men til sommeren kan vi le godt av dette!! Storesøster.

Bente sa...

Det er fordelen med å bo midt i byen vet du;) Men hvis været blir verre til i mårra, slik det er spådd, så er det stor sannsynlighet for at jeg blir alene på Inor Adopt i mårra ;)

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Interessant at en kommentar om at vi IKKE misunner dere, inspirerer til en familiedebatt om snø ;-)

Vi oppdaterte oss på den sørlandske unntakstilstanden på web-TV i går.

Kjedelig å bo i Grimstad og jobbe Kristiansand, skjønner vi...

Lykke til i winterwonderland!

E&J