fredag, desember 09, 2005

Varmt, ja?

Eg innrømmer det gjerne. Når kvikksølvet på gradestokken kryp nedover, og gatene er ei blanding av is og grus og salt, - ja, då skulle eg gjerne gått i hi. Det er sikkert litt sterke ord, men eg hatar (javel, mislikar STERKT) vinteren. Kaldt er det. Og så alle dei varme, stikkande kleda. Og så den snøen... Det er fælt å seie det, født med ski på beina som eg er. Eg likar ikkje ski. Alt som har med snø og kulde er fyord for meg.

Sommar derimot. Deilig. Særleg sommarane på Sunnmøre som barn (då var det sjølvsagt varmt og sol kvar dag i tre månader).

I går møtte eg ei eg kjenner som nettopp har kome heim fra Mali. Vi sto ute i kulda og snakka litt om opplevelsane hennar der. Det var varmt, sa ho. Veldig varmt. "De må være forberedt på varmen" men, la ho til "på denne tida er det visst ikkje så galt. Berre 40 grader på dagen og ned mot 20 på kvelden".

BERRE 40 grader?

Eg ser det for meg. Eg sit ein varm og klam kveld i Bamako. Eg kjenner sveittedråpar renne nedover ryggen, noko dei har gjort i månadsvis. Eg ser vel på min kjære mann og seier: ÅÅÅ kor eg saknar Norsk Vinter...

Tenk kor deilig med snø og ski og kulde...


Sol, sveitte, sand- og store solbriller. Slik blir det
nok også i det store landet sør for Sahara...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varmt ja, I går hadde vi over 8 varmegrader her i Kristiansand, og jeg vil nå foretrekke litt snø og is under beina og en frisk bris i trynet fremfor lukten av svette kameler og munnen full av sand når julehandelen skal gjøres - for det er vel slik det er der sør for Sahara... Fra spøk til alvor. Bloggen deres er nå "toppsak" på tveit.frikirken.no

Anonym sa...

Ingenting er som å kunne ta et bad som varer mer enn 5 før du fryser. Tenk å kunne ta et slik bad, utendørs, 365 dager i året, man trenger ikke snø da.
Hilsen Mali

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Takk for påminnelsen... Viktig at vi husker badebukse da i alle fall :-)

Anonym sa...

kult bilde :-)