fredag, desember 09, 2005

Tung kunnskap


Det er tungt å bli misjonær. Og den som trodde at det var lett, må tro om igjen. Vi har nemlig veid den kunnskapen som vi i løpet av halve studiet vårt må besitte… Og resultatet det ble 16 kg!

16 kilo kunnskap i løpet av et halvt år er nok, spør du meg. Det blir åtte kilo hver. Og etter jul blir det nye kunnskapskilo på oss.

Spørsmålet må jo bli: Hvor mange kunnskapskilo vil vi ta av oss før vi kommer i gang som misjonærer? Vi får jo håpe at det ikke blir for mange.

I dag har jeg hatt min første av tre eksamener. Om kirkehistorie. Kunnskapskiloene ble omgjort til drøyt ti sider om den lutherske ortodoksien og pietismen. Så vil tiden vise hvor mye som tas med videre i livet.

Om jeg syns det er interessant? Jo da.

Neste uke har jeg hjemmeeksamen, og da skal nye kilo gjøres om til svarte bokstaver på hvitt papir. Og på torsdag er det Elisabeth sin tur…

Så skal jeg i ilden igjen på mandag 19. Da håper jeg det er kunnskapskilo innen islam som skal foredles. Men det kan være om buddhisme eller hinduisme.

Deretter blir det jul på Sørlandet!


Jostein

Her er kunnskapen vår i en bag vi hadde med oss på tur:

3 kommentarer:

Gjermund sa...

Litt sufistisk at det er koranen som synes i bibelskolestoffbagen, mens bibelen glimrer med sitt fravær...!

Reier sa...

Hehehh... Jeg presterte hele 4 sider på eksamenen jeg! Var ferdig etter en time... Betyr det at jeg stryker? Eller kanskje at jeg ikke synes kirkehistorie er så viktig?

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Hei Gjermund.

Det er vel helst jeg som har jobbet med Koranen denne høsten...
Jeg har fått lære veldig mye om islam og Koranen, og gleder meg til å bruke min kunnskap i møte med mine framtidige muslimske venner. Blant annet har jeg sett på Jesu identitet i Koranen i forhold til Bibelen. Jeg har sett på forskjeller - og ikke minst på tilknytningspunkter til å peke på Bibelens Jesus. For å kunne kommunisere med mennesker fra en annen religion, tror jeg det er viktig å kunne vise at en kjenner deres religion, og nettopp derfor gir det mer troverdighet i vårt budskap

Hva mener du?

Elisabeth

ps. Skal skrive mer om det jeg lærte om Jesu identitet i Koranen i bloggen en annen dag.