onsdag, desember 21, 2005

Magisk øyeblikk


Hvor lenge kan et magisk øyeblikk vare?

Bare et par timer etter at Jostein var ankommet Kristiansand, fikk vi treffe mange av våre beste venner her i byen. De færreste av de vi traff i går var norske. Det var derimot burundiere, vietnamesere, sør-amerikanere, polakker etc.

Vi var på den flotteste julekonserten på lang tid. Ikke fordi det var musikalsk perfekt. Men fordi det var et musikalsk møte mellom mennesker fra alle verdenshjørner – og kirkesamfunn.

I KiA’s multikulturelle Gospelkor i Kristiansand er det gleden som står i sentrum. Det er fantastisk å se de mange store og glade smilene. Dansen og gleden. Her slipper de dansende afrikanerne å føle seg bundet av det trauste norske. Her kan polakken med katolsk bakgrunn få danse sammen med pinsevenner og andre venner fra både Afrika og Sør-Amerika. Og sevsagt er det noen staute lutheranere representert også...

Afrikanere med fransktalende bakgrunn synger spanske julesanger sammen med sør-amerikanere. Sør-amerikanere med spansktalende bakgrunn synger franske, swahili og kirundi-julesanger sammen med afrikanere. Og sammen med dem er det også nordmenn og asiater. Alt under stø ledelse av Jose Eduardo fra Bolivia.

Og i salen er det opp mot 100 mennesker, norske og utenlandske – som gleder seg med de glade i koret!

Vi to misjonærspirer sitter begge med gråten i halsen og tårer i øyekroken. Dette rører ved noen strenger dypt inne i oss. Dette brenner våre hjerter for. Det er da vi skjønner at Gud har lagt noe ned i oss.

Og det er da vi også skjønner hvorfor vi skal bli misjonærer. Det glade budskapet er universelt og forandrer alle menneskehjerter som åpner seg for Jesus. Enda flere må få vite!

Det var fantastisk å være sammen med gode venner igjen. Det var lenge siden sist, og vi har virkelig savnet dem de månedene vi har vært i Oslo.

Neste treffpunkt for oss denne julen er 3. juledag i Misjonshuset – da er det internasjonal julefest. Vi gleder oss! For vi lever litt ekstra når vi er i sammen på tvers av kulturer.

I går varte magien hele kvelden…

1 kommentar:

Piddien sa...

La magien vare livet ut ;-)