fredag, januar 01, 2010

Mahourøsten 2009

Et spennende og innholdsrikt radioår her i Elfenbenskysten er omme. Mye har skjedd og vi er takknemlige for det året som nå ligger bak.

Vi har i høst begynt å sende et helt nytt konsept på lufta, nemlig kristent radioteater på mahouspråket. 34 episoder er spilt inn og de første tretten er allerede blitt kringkastet. Episodene spinnes rundt den kristne mahoufamilien Bakayoko som med sine barn opplever hverdagsutfordringer i deres liv blant folke- og åndetro. I dette miljøet handler mye om hvordan beskytte seg mot forbannelser og forfedrenes vrede. Sammen finner de Bibelens svar, som forteller dem om Han som er sterkere enn alle makter og myndigheter, både i denne og i den kommende verden. Mahouene elsker teater, og tilbakemeldingene vi har fått på disse programmene har vært utelukkende positive. Lytterne kjenner seg også igjen i handlingen.

Rundt 20 mahouer har på en eller annen måte deltatt under opptakene, noen kristne, andre med "kristne sympatier" og andre igjen muslimer. Vi håper og tror at mange av disse har fått god åndelige føde både gjennom å delta på opptakene og gjennom andaktene som har vært holdt under hver samling.

En annen milepæl for arbeidet vårt dette året er at vi nå er på lufta hele fire dager i uka med Mahourøsten i Toubaregionen. Vår kristne samarbeidsradio Fréquence Vie (Livets Frekvens) fikk i høst i praksis landsdekkende radiokonsesjon, noe som gjør at de også sender fra byen Man. Disse programmene når helt inn i Touba, og blir sendt hver onsdag og fredag. I tillegg har vi også en samarbeidsavtale med en kommersiell kanal i Man (Radio Man FM) som sender programmene torsdag og lørdag. Tilbakemeldinger vi har fått gjør at vi vet at vi har lyttere på begge disse kanalene. I tillegg sendes programmene som tidligere her i storbyen Abidjan.

Når misjonen foreløpig ikke har kunnet etablere seg igjen i Touba, er vi svært glade for at vi gjennom radioen likevel når helt inn i avsidesliggende mahoulandsbyer med Guds Ord. Vi håper og ber om at programmene kan være til glede og oppmuntring for de kristne, og at de også kan være med og formidle evangeliet inn i nye mahouhjerter. Men kanskje skal vi først og fremst få se på radioarbeidet som et veirydderarbeid som forhåpentligvis bereder grunnen for at mahouer skal få et møte med Jesus.

Jostein

Ingen kommentarer: