lørdag, august 23, 2008

På flyttefot

Vi har regnet med det en stund, men først denne uka ble det formelt avgjort i Regionsstyremøtet for Vest-Afrikaregionen at vi sammen med radioteamet skal flytte til Abidjan i Elfenbenskysten i løpet av september.

Det føles godt at avgjørelsen endelig er tatt, og nå gleder vi oss veldig til å vende nesen enda lenger sørover. Flyttedato blir 15. september.

Denne flyttingen fører til at vi får vår femte ”permanente” adresse siden sommeren 2005. I tillegg har vi hatt kortere opphold både på Sørlandet og på Sunnmøre. Med andre så har vi hatt et skikkelig ”fanteliv” de siste tre årene.

Derfor føles det godt å endelig kunne slå seg til ro der vi er tenkt å være, og der misjonsarbeidet vårt er geografisk. Men paradokset i det hele er at vårt endelige mål er det området som er mest ustabilt politisk, og at vi derfor må være forberedt på at ting kan skje. Men avgjørelsen er tatt i nær dialog med den norske ambassaden i Elfenbenskysten, og vi føler oss trygge på det som er bestemt.

Vår flytting til Abidjan innebærer at misjonen nå reetablerer seg i Elfenbenskysten fire år etter misjonærene siste gangen måtte evakuere på grunn av krigen. Vi ber om og håper på at landet nå skal få oppleve stabilitet og fred, selv om det ennå ikke er gjennomført et demokratisk valg. Det skulle ha skjedd høsten 2005, men nå er valget berammet til 30. november i år.

En annen utfordring for oss i vår nye tilværelse er at vi blir de eneste norske misjonærene i Elfenbenskysten. Vær derfor gjerne med og be om at vi må få gode venner i det internasjonale misjonærfellesskapet i Abidjan

Dette...

...og dette...


...og dette blir nok kjærkomne gleder i ensomme stunder

5 kommentarer:

To store sa...

Hei venner,
Hvis det er slik som det der dere skal komme til å bo fremover, må jeg bare si at jeg er forskrekkelig misunnelig. Kunne tenkt meg et grasstrå og litt rent vann å bade i jeg og!

Gjermund

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Heisann, Gjermund!

Vel - det må sies at de to første bildene på ingen måte representerer hverdagen, men utenbys rekreasjonsmuligheter i hhv Grand Bassam og Hotel Golf.

Men grønn hage vil vi få, og ja - vi vet vi er heldige.

Og forskjellen fra "verdens største landsby" (Bamako) til "metropolen" Abidjan er veldig stor - på godt og vondt...

Anonym sa...

Så kjekt med nytt oppdatert bilde av den glade familie - og at det endelig har blitt bestemt at de skal få reise til Elfenbenskysten. :)

Anne Birgitte

Øystein Strømme sa...

Fantastisk spennande at de skal til Elfenbenskysten!! Håpar alt gå med dykk i flyttesjauen!! Øystein

Kjersti sa...

Hei.
Prøver å hjelpe min stesønn med en skoleoppgave. De har valgt seg ut et land i Afrika som de skal reise til. Han har valgt Elvenbenskysten, fordi jeg har vært der. Som ettåring, i praksis og litt privat.
Det jeg lurer på er om dere har priser på hoteller i byen. Prøver å finne på nettet, men klarer det ikke. Hvert søk sier at de ikke finner noe. Hvis dere har noen ca priser på hotell Golf og eventuelt noen flere i Abidjan, gjerne i Yamoussokro og Man og.
Følger ikke så godt med, men håper dere har det bra der dere er, om det er i Abidjan eller i Norge.

Hilsen Kjersti Granli Lien