fredag, august 17, 2007

Simone Amalie

Hei hei!

Jeg heter Simone Amalie Sæth og ble født 6. august 2007 i Kristiansand.


Jeg har skjønt det slik at navnet mitt er ganske sjeldent i Norge. I følge mamma og pappa er det bare rundt 300 som heter Simone. Men Amalie er visst veldig populært.

Mamma og pappa valgte å kalle meg Simone, fordi de ønsket at jeg skulle ha et internasjonalt navn. Det er fordi vi etter planen skal bo mange år i Afrika, og jeg blir misjonærbarn. Simone er et fransk navn, men brukes også på engelsk. I Vest-Afrika, dit vi skal, snakker de fleste fransk. Navnet Simone kommer visst opprinnelig fra et språk som heter hebraisk, og det betyr ”den bønnhørte”. Det er fordi mamma og pappa er så glade for at jeg ble født akkurat inn i deres familie. Navnet er beslektet med de bibelske navnene Simon og Simeon. Jeg vet at mamma og pappa er veldig glade i historien om den gamle mannen Simeon som møtte Jesusbarnet i tempelet, som det står om i Lukas 2 i Bibelen. Han har jo nesten det samme navnet som meg, bare at det selvfølgelig er et guttenavn.


Amalie heter jeg fordi mamma syns det er et veldig fint navn, og fordi at foreldrene mine gjerne ville at jeg skulle ha to navn. Dessuten er det en oppkalling etter min eneste oldemor, som heter Lisa Amalie (hun er bestemor til pappa). Det hadde vært veldig koselig å treffe henne før vi reiser til Afrika. En annen oldemor (mormor til mamma) het Anna, og jeg er jo litt oppkalt etter henne også. Amalie er også et veldig vanlig ”norsk” navn, og det er litt bra siden Simone ikke er vanlig i Norge.

Men jeg kommer nok til å hete Simone til daglig. For det er litt enklere.

Forresten betyr den franske uttalen av navnet Amalie ”til Mali”, og det er jo dit vi skal før vi reiser til Elfenbenskysten. Men det var bare en litt morsom ting som ingen hadde tenkt på før jeg fikk navnet.

Håper forresten at du har det bra, for det har jeg!

Nå skal jeg sove litt…

Simone Amalie

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, hongera med Simone, flott navn. Hils kjente i Tveit da.
reidun in africa

Øyvind Brennsæter sa...

Virker som Elisabeth og Jostein skal få god hjelp til å oppdatere bloggen. Eget blogginnlegg i en alder av halvannen uke må sies å være bra. Er vel ikke mange månedene før "Simone in Africa" har egne blogg tipper jeg. STÅ PÅ!
(Forresten.... Begynner Jostein å bli en dreven bleieskifter eller???)

ZOddvar sa...

Bra Simone! Fint innlegg. Godt å lese at du har det bra. Gleder meg til flere av dine innlegg.:)

silje sa...

gratulerer så masse med lille simone amalie!!! superfint navn og ei skjønn jente. ønsker dere masse lykke til. gleder meg til å se mer bilder av henne etterhvert som hu vokser :) klemmer

Sofia sa...

Simone! Fint att höra från dej och få veta att du har det bra. Hälsa till mamma o pappa. Jag hoppas på att få träffa dej en dag, det dröjer nog några år, men jag längtar redan.
Kram

Anonym sa...

Gratulerer med jenta!
Føyer meg inn i rekka av gratulanter!!
Hilsen Elin K på Flekkerøya.

Siri Fosserud sa...

Utrolig flott navn til ei nydelig jente. Gratulerer så mye med jenta. Håper formen er bra, Elisabeth.

Klem siri

Kjersti og/eller Gjermund Kvam sa...

Hei Simone!

Så koselig å høre fra deg, du får passe på å sove mest når mamma og pappa ønsker det, og være mest mulig våken når de synes det er bare stas at du er i vigør. Så får du ha lykke til i Afrika med ditt flotte navn, husk at det er du som gir det mening og "farge", og ikke navnet som gir deg verdi (selv om navnet ditt er flott!).
Vi gleder oss til å følge deg videre, og en dag kommer vi å besøker deg, om jeg får det som jeg vil.

Hilsen Gjermund

Anonym sa...

Skjønne lille prinsessen....gratulerer så mye til dere! det er et livets under hver gang en baby blir født! Håper dere får tid til å ta vare på dere selv oppi alt.


Trude Beate

JennyMary sa...

Gratulerer så mye begge to! Det var ei nydelig lita jente, med et skjønt navn. Ønsker dere alt det beste i tiden fremover!

Klem

Anonym sa...

Gratulerer så mye med Simone Amalie.
Flott at vi kan følge med dere på denne måten. Det inspirer til å få liv i egen blogg.

Skal jeg også kommenter navnet??? Vel, kona til presidenten i Elfenbenskysten heter forresten Simone. Så det er absolutt et navn som vil fungere i fransktalende Afrika. Politisk ståsted skal jeg ikke diskutere her nå. Det har vi nok av i Norge for tiden. God reis!
Knut Heng

Anonym sa...

Så nydelig du er Simone. Vanskelig å se hvem du ligner på, men at du har det bra er det aller viktigste.

Stor klem fra Jorid