lørdag, juni 10, 2006

I fokus

I disse dager er det to av NLMs misjonsland som er spesielt i fokus. Det er Japan, og ”vårt” Elfenbenskysten.

Grunnen er enkel: I går startet Fotball-VM i Tyskland, og av de elleve misjonslandene NLM arbeider i er det bare Japan og Elfenbenskysten som har kvalifisert seg. For Elfenbenskysten er det aller første gang – og i dag VM-debuterer de mot selveste Argentina.

Av de fem afrikanske landene som deltar (Elfenbenskysten, Ghana, Togo, Angola og Tunisia) er det mange som holder "Elefantene" for å være det sterkeste laget. De er også regjerende Afrika-mestere, og har storscorer Didier Drogba fra Chelsea som kaptein.

Vi har selvsagt booket inn kampene i vårt program, og gleder oss til kl 21 i kveld. Da blir vi ihuga ivorianere og sitter benket foran TV-skjermen hos min bror Oddvar og kona Solveig her i Oslo.

Til og med Elisabeth ser fram til disse fotballkampene, og det sier jo det meste…

Fargerike "Elefanter"

15 kommentarer:

Reier sa...

Heia Sverige...

Sofia sa...

instämmer med föregående skrivare...
men det kunde ju ha börjat bättre...

Elisabeth og Jostein sa...

Til og med jeg ble veldig imponert over elefantene i første kamp- de kunne virkelig spille fotball.. - så jeg holder fortsatt med at Elfenbenskysten er best... selv med tap på første kamp... Sverige... Dere må nok nøye dere med å være nummer to på min fanliste... :-)

Elisabeth

Jens sa...

Skrive du bokmål meine schwester? Ej trudde du tvihaldt på denj gode gamle syltefjorddialekta.......?

Jostein sa...

Flott, Jens at du presser henne på disse dialektgreiene. Prøver å oppmuntre henne til å holde på barndommens målføre, så det er i alle fall ikke jeg som skal ha skylden for dette...

Har man en dialekt og et målføre så bør en gjøre det en kan for å holde på det. Men Syltefjord-dialekt på skrift, det er vel kanskje å dra det litt langt...

Leve nynorsken - for de som har den vel og merke...

Men fotballen sa du fint lite om
;-)

Følger du ikke med, eller?

Jostein

Jens sa...

Altså, akkurat der med den fotballen må eg vel berre erkjenne min utilstrekkeligheit og manglande entusiasme, i den forbindelse vil eg likevel nevne at eg har scora et mål i ein fotballkamp ein gong, som ivrig midtbanespelar på Åheim IL...... (men det drite dåkke i kanskje forsåvidt???????)

Ha i alle fall eit strålande VM.
"Heia dei som vinne"

Jens

Sofia sa...

Ikväll blir det några nervösa timmar framför tv:n...
men först ska jag ta en spruta med Hepatit A, det är egentligen mer nervöst...

Gjermund sa...

Hei - vi er back in Rennebu! Her er det ikke mye fotball, så lenge jeg klarer å holde meg unna stua til Erik! Men masse trim! Nå skal jeg for eksempel ut og kjøre gressklippertraktor!

Gjermund

Elisabeth og Jostein sa...

Ja, Jens, du rula nok på grusbana på Åheim i si tid... det var meir enn det eg nokon gong har gjort- ja, stor i mål på Vestborg-cupen ein gong i tida, til glede for motstandarane...(skrive ej nok på syltefjorddijaletktå no.. :-) )

Sofia: Heja Heja

Gjermund: Godt at de kom godt fram til Rennebu- håper de kan få slappe godt av og nye siste sommar i Norge på lenge. Gi rundhanda ut med klemmar til familien din frå meg :-)

Ps til alle: Ja, litt lite aktivitet på bloggen denne veka- den store pådrivaren Jostein er fullt opptatt med jobbing i Kristiansand denne veka, og eg- ja eg blir vel litt for lat, når eg må gå heilt ned til biblioteket for å bruke nettet... Og ikkje mykje spennande skjer heller...

Elisabeth

Elisabeth og Jostein sa...

det skulle forresten våre stod i mål, men selv om den andre betydningen nok kunne stemme også :-)

Elisabeth og Jostein sa...

se i nåde til mine feilstavelser...

Jostein sa...

Sofia: Lykke til i kveld. Må bli seier, og vi krysser fingrene for det...

Gjermund: Hvordan i all verden kan du kalle det å kjøre gressklippertraktor for trim???? Trim handler jo om kroppsbevegelser som går litt utover det å trykke på en pedal og dreie et ratt. Eller har du tenkt til å dytte den??

Jens: Selvsagt er det av interesse at du har scoret et mål en gang. Alle mål er like viktige :-)
Selv husker jeg at jeg la opp til et selvmål (i vårt favør altså) - ble ikke mange tellende mål på meg. Men så spilte jeg høyreback og midtstopper, og hadde som jobb å hindre mål mot.

Ellers kan alle som vil høre Gimlekollen Radios sendinger på nett. Jeg er på lufta mellom 14.00 og 15.30 fredag - sendingene overføres på www.gimra.no

Moro å jobbe litt igjen :-)

Jostein i Sør

silje sa...

hei!
vil bare informere om at jeg nå også er et medlem i bloggens verden :) ikke så veldig spennende blogg enda, men det kommer seg. håper dere har det bra!

silje sa...

nederland har alltid vært øandet jeg har heiet på i slike mesterskap, men i kampen mot elfenbesnkysten merket jeg at mitt hjerte for afrika fikk overtaket. Utrolig trist at de ikke klarte det. de spilte jo så bra!!!!!!!

Jostein sa...

Ja det var svært trist at det ikke gikk - de hadde absolutt fortjent minst ett poeng...

Slik er det - som oftest er det de store og rutinerte lagene som trekker det lengste strået i jevne oppgjør.

Men Elefantene har vært et strålende bekjentskap, og de har nok sjarmert de fleste fotball-elskere.

Nå får vi gi vår støtte til nabolandet Ghana, som er Afrikas håp i dette mesterskapet

Jostein