torsdag, april 05, 2007

Svar på "månedens spørsmål" + GOD PÅSKE

I mars lurte vi på hvor stor prosentandel av Mali som er dekket av Sahara. Takk til alle dere som svarte. Og her kommer fasiten:

Sahara, verdens største ørken, dekker hele 60% av landet. I denne delen av landet, altså den nordlige, bor 10 % av befolkningen, for det meste nomadefolk: Peul/Fulani, Tuareger og Berbere.

Mali er delt i tre regioner hva geografi angår. I tillegg til det nordlige ørkenområdet, finnes en sentral region som består av Sahel (et tørt slettelandskap som grenser mot ørkenen - såkalt halvørken) og den sydlige delen med fuktig savanneklima. Her kan du til og med finne regnskoger. Hadde jeg nesten ikke trodd…

90% av befolkningen bor altså i sør, og det er ganske naturlig da det er her det er mest fruktbart, og siden landets to viktigste elver, Senegal og Niger, befinner seg her. På begge sidene av elvene er det et smalt belte med fruktbart land. Elven Niger er selve livsnerven i Mali, og de fleste innbyggerne i landet bor langs denne elven og bruker den som drikkevannskilde, matkilde og som viktigste transportvei. Faktisk er Mali en av de største landene innen fiskerinæring i Afrika! Takket være elvene, selvsagt.
Og så må vi få ønske deg en RIKTIG GOD PÅSKE! Vi har nå påskeferie i to og en halv uke, og venter besøk fra gode venner, Øystein og Torunn i dag. Gleder oss masse. La oss denne påsken la budskapet om Jesus som var villig til å dø i vårt sted få plass i våre tanker - og prege våre liv!
Elisabeth

1 kommentar:

Gjermund sa...

Hei, hei!
God påske - og takk for en flott historie (forrige innlegg) om en omvendt muslim. Så ville jeg bare si at dere må hilse så mye til øystein og Torunn!

Gjermund