søndag, april 01, 2007

Ny fotballopplevelse

Onsdag besøkte jeg Frankrikes gedigne lekestue, ”Stade de France”, som ble bygget til fotball-VM i 1998 – og stedet der Frankrike knuste Brasil 3-0 i VM-finalen.Det var en opplevelse. Det er definitivt det største stadionanlegget jeg noen gang har besøkt. Tilskuerkapasiteten er på 80 000. Vi hadde strålende utsikt fra øverste tribune eller ”Tribune Haute - Est.” Daniel (han jeg var sammen med på kamp) ble rett og slett litt høydesvimmel før vi fikk satt oss ned.

Kampen var en vennskapskamp mot Østerrike, men likevel ble stadion så godt som full (selv om det så glissent ut helt til rett før kampstart). Stor jubel, entusiasme og sågar ”bølgen” skapte en herlig atmosfære. Ingen tvil om at ”Les Bleues” har en sentral plass i den franske folkesjelen.

I denne kampen var det i stor grad den nye generasjonen franske landslagsspillere som fikk slippe til. Merk deg navn som Lassana Diarra, Abou Diaby og Karim Benzema. Sistnevnte var en av John Carews argeste utfordrere i Lyon, og debuterte på landslaget med scoring bare åtte minutter etter at han kom inn som innbytter. Men aller gøyest var det å se mannen som sies å være Zinedine Zidanes arvtaker. Han er bare 19 år gammel, kommer fra samme bydel i Marseille som ”Zizou” og også han har algeriske aner. Samir Nasri heter han og han debuterte faktisk også i denne kampen, til enorm jubel for det franske publikummet. Det blir en spennende mann å følge videre i årene som kommer.

Det ble dessverre med den ene scoringen. Men til gjengjeld så var det de to nye yndlingene Nasri og Benzema som sørget for vinnermålet.

NB! Hvordan i all verden man kan klare å få et antall mennesker som tilsvarer hele Kristiansand by til å forlate et stadionområde uten at det blir kaos og kø er for meg en gåte. Men det hele gikk ganske så smertefritt. I Kristiansand er det jo kaos med 2 000 tilskuere…

Jostein

Ingen kommentarer: