fredag, april 20, 2007

”Bourger”-besøk

Vi har besøkt to av Europas viktigste ”bourger” denne uken, nemlig Luxembourg og Strasbourg. To nydelige byer på hvert sitt vis, sentralt beliggende midt i Europa. Begge byene med en rik og spennende historie og arkitektur.

Luxembourg
Vi nøyde oss med noen timer i denne byen, som også er en egen stat. Bysentrum var noe mindre enn vi hadde forestilt oss, men svært så koselig. Vi la fort merke til at dette er en ”dresskledd” by. Det vil si at her det business-folkene som dominerer. Og med sin beliggenhet er det mange både fra Frankrike, Belgia og Tyskland som bor i sine respektive land men jobber i Luxembourg.

Noe av det spesielle med Luxembourg var det store ”juvet” som delte byen i to.


Strasbourg
En god times sightseeingtur i båt gav oss en god oversikt over byen, som blant annet huser både Europaparlamentet og menneskerettighetsdomstolen. Her finnes også en nydelig bydel som kalles ”det lille Frankrike”. Og ikke minst en gedigen katedral, noe av det største vi har sett her i Frankrike. Vi fant endelig også en flott luthersk katedral (ikke mange av dem her i landet). Ellers er byen en god blanding av tysk og fransk kultur. Den ligger i Alsace, en region som fire ganger opp gjennom historien har byttet nasjon mellom Tyskland og Frankrike, og som i dag ligger helt på grensen til Tyskland – på fransk side.
Begge byer anbefales på det varmeste. Koselige restauranter, god mat, god is, god kaffe og hyggelige mennesker.
Europaparlamentet


Menneskerettighetsdomstolen

"Lille Frankrike"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kjekt å sjå at de er trygt tilbake i Paris etter ein velukka tur! I Luxembourg var eg også ein gong i min ungdom - eit heilt døger til og med!

Ha ei god helg!

PG sa...

herlig å kunne reise rundt i et vårkledd Europa! ikke lange avstandene for dere nå nei.

God Helg fra Kr sand og