onsdag, desember 20, 2006

Travel førjulsuke

Siste uken har vært svært så travel og innholdsrik for oss her på Les Cèdres.

Sist onsdag hadde vi vår første offisielle språktest i fransk. En langvarig, krevende og utfordrende test som skal gi oss svar på hvor vi befinner oss både når det gjelder muntlig og skriftlig forståelse og evne til å uttrykke seg, samt grammatikk. Nå er svarene sendt til de franske utdanningsmyndighetene som står for evalueringen.

På kvelden inviterte vi 7 nordmenn her på bruket til ”fête norvègienne” (ekte norsk julefest), med risgrøt, gløgg, kransekake, norske julesanger og lek. Det ble en suksess.

På fredag var det internasjonal julekonsert i kirken her på skolen, med mange flotte og varierte sanginnslag fra hele verden. En fin opplevelse. Norske julesanger fremførte vi selvsagt også, med Gunhild og Elisabeths framføring av ”O helga natt” som et høydepunkt (for meg i alle fall :-)).

Søndag var det barnejulefest i den lutherske kirken, med julespill framført av søndagsskolebarna. Innholdsmessig forstod vi ikke all verden, men det er jo alltid like artig med barneskuespill. Også her var det selvsagt kor (med Gunhild og Elisabeth som deltakere), men det var vel helst som et ”senior-kor”. Stort sett 60+. 80 år gamle madame Blanche var myndig og engasjert dirigent. Aldri har jeg sett en mer energisk 80-åring. Helt fantastisk.

Tirsdag var det ny test, denne gangen gramatikk-eksamen. I dag skal vi framføre våre julesanger på nok en konsert. Denne gangen for å glede beboerne på ett av Massys gamlehjem. Dette er visstnok en lang tradisjon. Helt sikkert et takknemlig publikum.

Og om to dager er det hjem til Norge!

Jostein
Hver tirsdag samles vi fem i bønnegruppe. Slik det ser ut nå skal vi alle til Mali i løpet av det neste året. I går kveld hadde vi vår siste samling dette året.

7 kommentarer:

Anonym sa...

God jul og god heimreise.

Helsing onkel og tante på Stranda

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Tusen takk skal dere ha for det! God jul ønskes dere også...

E&J

PG sa...

bra dere bidrar med norske juletradisjoner i den franske hverdag!

god tur hjem til Vannylven:)

Sofia sa...

Elisabeth: Jag ska hälsa från Pernilla (J). Träffade henne i fredags. Hon mådde bra och hade en ny liten dotter.

E & J: God Jul och Gott Nytt År!
Ha det riktigt gott och njut av hemlandet. Kram.

Anonym sa...

Hei Elisabeth!! Artig å sjå dej igjen;) God Jul og Godt Nyttår og lykke til i Afrika!!!

Kjempeklem fra mej!

Reier sa...

Velkommen innom på Ganddal dersom de skulle vere i nærleiken!

Inger Line sa...

Godt nytt år, Elisabeth og Jostein!! Håbe dåkke har hatt ei fine tid i Norge:)