søndag, august 27, 2006

I boks!

I går giftet vi bort lillesøster Bente i Sæth-klanen. Hun fikk sin Rolf Eivind, og vi gleder oss over å ha fått en ny svoger og et nytt familiemedlem. Dermed har fire søsken blitt til 8. Velkommen i gjengen, Rolf!

En innholdsrik og kjekk dag med skjemt og alvor varte til ut i de sene nattetimer. Jammen er det stas å gifte bort lillesøster. Ingen tvil om at ekteparet Berntsen er litt mer enn gjennomsnittlig Start-interesserte...

Dermed er også en travel og intens sommer blant annet med store familiebegivenheter i ferd med å ebbe ut.

Nå kan vi stille kanalene våre inn på Frankrike og Paris, og de siste forberedelsene som gjenstår før vi reiser fra landet onsdag kl 12.30.

Elisabeth har blinket seg ut traseen vi skal gå i Paris en av de aller første dagene:

Vi går av metroen ved Notre Dame. Der skal vi gå inn- nyte arkitekturen, glassmaleriene og stillheten. Så skal vi gå langs Seinen, se på bokbodene langs elvebredden. Noen hundre meter senere krysser vi elven på det som er kjent som den mest romantiske broa i Paris, Pont des arts. Denne broa går over til museet Louvre, som en gang var slott til de kongelige, og der blant annet Henrik 4. bidro til å få bygget et galleri som var starten på det som nå er 30 000 kunstverk fra mange epoker og mange land. Denne dagen tar vi oss ikke tid til å gå inn i det 60 000 kvadratmeter store museet, men bare kjenne på atmosfæren og se på glasspyramiden og alle menneskene. Så går vi videre gjennom Jardin de Tulieries, en flott, stor park som ligger i fortsettelsen av Louvre. Videre går vår ferd opp Paris’ desidert mest kjente gate, Champs Elysées der vi ender på toppen av Triumfbuen.

De små, sjarmerende gatene og stedene får vi kose oss med senere- vi har jo et helt år til rådighet.

Kanskje får du de aller første bildene fra Paris nettopp fra denne turen. Neste oppdatering kommer i alle fall fra ”romantikkens hovedstad”.

Norvege: Au revoir!

Tuileries

1 kommentar:

Anonym sa...

Gratulerer med lillesoester! Og god tur til France. But, first; saa snakkes vi paa tlf.

Gjermund