onsdag, august 09, 2006

En flytteprosess blir til

Vi flytter og vi pakker…

Slik er det visst når du blir misjonær.

Denne uka har det vært full rulle med pakking av kasser, tønner og sekker. Noe skal stå på loftet på Sylte i uoverskuelig framtid. Noe skal stå på Sylte ett år, før det deretter bærer til Afrika. Og noe (må ikke overskride 30 kilo per pers) skal bli med oss ett år til Paris. Hvordan organisere dette?

Jo da, kona vet råd. Hun kan dette med å organisere. Det vil si det krever mye plass. Denne gangen har vi okkupert hele loftsetasjen til Bjørg og Jon Arne. Tre store rom.

Rom 1:

Dette er sorteringsrommet. Her går vi gjennom alt mulig. Hva kan kastes og hva skal lagres? Kasse på kasse.

Rom 2:

Her lagrer vi alle ferdigpakkede kasser som skal bli stående igjen her på Sylte. Her på rommet får de stå en stund før de skal videre inn på loftskottet for varig lagring.Rom 3:


Her lagrer vi det som vi foreløpig tror skal være med til Afrika eller Frankrike. Senere blir det en ny tur til rom 1 for disse kassene før innholdets skjebne blir endelig forseglet.Nummerering:

Hver kasse, tønne og sekk får sitt nummer eller bokstav. Lister med innhold noteres behørig og lagres på PC. Håpet er at det skal gjøre det hele lettere når vi kommer tilbake, eller hvis vi skulle trenge noe underveis.


Mimring:

Det kan være tidkrevende dette med pakking. Ikke bare fordi det er mye å gjøre, men også fordi vi plutselig finner interessante gamle ting som trenger en gjennomlesing. Pakking kan være en studie av ens egen livshistorie.Loftskottet:


Her har vi endelig fått på plass flesteparten av de kassene som skal langtidslagres. Nå venter bare det som skal stå her ett år før det skal videre til Afrika.Loftskottet slik det ble til slutt:

Litt fullere – men bare for ett år. Da får vi legge alt det Afrika-sorterte i tønner. Og da blir det bedre plass :-)


Loftsstue:

Slik ser det egentlig ut, rom 1. Nyvasket og støvsuget. Pakkingen så langt er over. Nå får vi gå løs på andre praktiske ting. Som å melde flytting til ditt og datt. Og annet dilldall som alltid må ordnes når en skal til utlandet.

Snart er vi vel kvalifisert til misjonærtittelen, vel…?!?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Imponerande loggestikk, Elisabeth :-) Eg misunn dykk ikkje pakkinga...det er pes - og så skal det jo pakkast ut at (noko me kjem til å halde på med ei god stund til enno :-)
Håpar de får tid til å stikke innom ei natt på vei sørover!
- Øystein -

Anonym sa...

Dette var jo særdeles effektivt! Hva med å starte flyttebyrå for misjonærer og andre langveisfarende?

Stavtjørn Alpin sa...

NÅ må det slutte å komme opp anonymous når jeg logger meg på og poster! For noe tull. Hilsen Oddvar.

Anonym sa...

Oj oj..! Kommer dere hjem og hjelper oss om et år? Forhåpentligvis har dere litt mer enn oss, siden dere er så MANGE år eldre:)

Anonym sa...

La inn link til bloggen deres på nlm.no Vest-Afrikaregionen.

Torbjørn

Gjermund sa...

Oi - er dere virkelig ferdige alt!?! Vi skal hjem og gjoere samme jobben om et par uker. Eller, er vel egentlig halvferdige. Gleder dere dere til soendag? Skulle saa gjerne vaert med. Skal hilse fra Kjersti. Gjermund