mandag, august 07, 2006

Bror til unnsetning

Klokka 09:04 i dag morges tikket følgende SMS-melding fra min broder Oddvar inn på mobiltelefonen:

”Hipp hipp Hurra! Gratulerer med den store dagen! Hvordan feires den? Skal dere gå i tog? :-)”

Forvirrede spør vi hverandre hva i all verden det er som må feires den 7. august. Har broderen endelig trodd at han har husket en viktig dag i vårt liv – for eksempel bryllupsdagen vår? I så fall har han bommet med to måneder (minus to dager, presiserer Elisabeth). Dette må vi finne ut av:

”Hver dag er en sjelden gave :-) Men hva i all verden er det vi skal feire i dag?!?”

Så venter vi spent på svar. Hva er det vi bør feire i dag? Svaret kommer klokka 09:12

”Jostein Jostein. Dette blir jo deres 17. mai-subsitutt fremover. Selv om dere skal først til Mali, så skal vel Elefantenes store dag feires også? :-)”

Oi oi oi. Tenk å glemme noe sånt! Selveste elefantnasjonaldagen! Ingen unnskyldning. Men hvordan i all verden har min kjære broder fått oversikten over dette? Han som har bosatt seg i den trangeste dal i innerste Rogaland – Ørsdalen. Med nærmeste butikk 3 mil unna. Så langt fra Afrika som det går an. Riktignok er han født i Tanzania, men han har da aldri vært i nærheten av Elfenbenskysten.

”Jeg legger meg selvsagt så flat så flat. Her har ikke researchen vært god. Godt da med en broder som tar ansvar. Hvor henter du visdommen og kunnskapen fra?”

Så får vi se da, hvordan denne begivenheten har kommet ham i hende. Kanskje er det en elefant som har hvisket ham noe i det venstre øret? Klokka 09:17 kommer svaret på det hele:

”Hehe. Utrolig hva som dukker opp på skjermen her på Flytoget :-)”

Ja vel ja… Så det er Flytoget som redder oss de gangene research-arbeidet har sviktet så fundamentalt som denne gangen. Takk Flytoget! Og takk broder Oddvar på Flytoget!

Nå får vi midt i pakking og organisering sende noen tanker til våre kommende ivorianske ”landsmenn”, og feire på vår måte her på Sunnmøre. For de neste årene blir altså vår nasjonaldag 7. august.

Her kan du forresten lese Elfenbenskystens flotte nasjonalsang i en tidligere bloggpost og her kan du høre den flotte nasjonalsangen.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Bare hyggelig:)

Stavtjørn Alpin sa...

Hvorfor kom ikke navnet mitt opp. Hmm. Anonymous = Oddvar.