fredag, mars 10, 2006

Overkommelig

Her er pennen som ble brukt under dagens eksamen

Da er nok en eksamen her på Fjellhaug i boks.

Vi har prøvd å telle opp hvor mange skoleeksamener vi har hatt. Elisabeth har landet på 23 stykker. Jeg har ikke helt oversikt, men ligger nok noe bak. Styrkeforholdet er derimot noe annerledes når det gjelder antall oppgaver som er skrevet opp gjennom årene. Til sammen ligger vi vel kanskje begge midt på 20-tallet…

Ikke alt som sitter igjen, selvsagt – men min mistanke er nok at mer enn vi ofte tror har satt seg i hjernebarken, og finner veien ut i de ”små grå” med jevne mellomrom.

Hjernen er en fin ting… I alle fall når den fungerer.

I dag ble temaet noe annet enn det vi hadde tenkt oss, og det stod svært lite om det på tankekartene vi hadde hengt opp på veggen.

Likevel hadde heldigvis begge Sæth-hjernene lagret en god del stoff om ”polygami som en missiologisk utfordring på misjonsmarken” – med en egen ”case” som utgangspunkt.

Alt ble behørig notert ned – slik at sensor kan kose seg, og vurdere de to hjernenes egentlige kapasitet. Så får vi vente i spenning på dommen…

Uansett er vi komme videre på livets vei, og har tilegnet oss ny kunnskap. Denne gangen om et tema som kommer til å bli langt mer aktuelt for misjonstjenesten enn tysken jeg lærte på videregående.

Men så ligger nok den også betydelig lengre nede i hjernebarken…

Jostein

8 kommentarer:

Anonym sa...

Fytti, dåkke e flinke! Korleis får dåkke tid til å skrive så masse i blogg??
reknar med det gjekk godt med dei tankekarta då Jostein??
Lykke til vidare, snakkast ein dag!

Reier sa...

Godt spørsmål frå Anne Birgitte: Korleis får de tid til å blogge så mykje? Men eit endå betre spørsmål er kanskje: Kva i all verden skal ein finne på når ein er ferdig med eksamen? Då har ein plutseleg altfor god tid ...

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Blogge ja... Tar det egentlig så lang tid, det da? Trodde det jeg også - og det var derfor det tok mer enn et halvt år fra bloggen ble opprettet til vi tok den i bruk.

Men dette skal sies - etter jul fikk vi endelig et fungerende trådløst nettverk på Fjellhaug. Og med PC på rommet blir det lett tilgang til internett - kanskje litt for lett?

Til det andre spørsmålet om å fylle tiden etter eksamen... Du kan jo for eksempel blogge :-)

Ellers syns jeg du skal bytte ut punktumet i profilen din med "Knut" - eller "Ola"...

Jostein

silje sa...

Grattis med vel overstått eksamen! Tenker det gikk helt strålende! Kan jo vanskelig unngå det med de tankekartene på forhånd. Hører dere får besøk til kvelds i dag av nok en misjonærkandidat. Kos dere!:) Per Gunnar hilser fra TV-stolen. Holmenkollrenn er gøy:)
Silje

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

Takk for det, Silje. Vi gleder oss til kveldsbesøk og helsekurs sammen med Rune - og til å høre nytt fra Kristiansand. Hørte for øvrig på møteoverføringen fra Misjonshuset (via internett) i formiddag. Veldig kjekt. Vi savner fellesskapet både i cellegruppe og forsamling...
Hils PG

E&J

Gjermund sa...

Hallo venner!
Gratulerer med overstått eksamen, håper og tror dere greide det bra! For øvrig vil jeg bare si til både deg og Knut; ha god tid med god samvittighet - det kan alltids hende det kommer tider med mer enn en grunn til å ha det travelt. Selv har jeg fire små slike grunner... Vi snakkes!

Gjermund

Anonym sa...

Vil berre føya meg inn i rekka: Gratulere med overstått eksamen! Lihkud beaivvi! som vi seier her oppe.

Var problemstillinga her at misjonærane ville gå over til polygami? Får ikkje tru det.

Anonym sa...

Ja, sjå der! Då eg skulle velgje noko å skrive om i kulturforståelse i M3, valgte eg å skrive nettopp om polygami som ei utfordring i misjonen. Det var faktisk eit spennande tema fann eg ut då eg arbeidde med det.

Håpar det gjekk godt på eksamen for begge to!