tirsdag, mars 14, 2006

Hjelp, jeg er syk!

Neida, jeg er ikke det, men når vi kommer til Afrika, er jeg ganske sikker på å få både det ene og det andre… I alle fall er mulighetene enda større for det enn i det trygge Norge (jaja, kan kanskje diskuteres…?)

Men genialt er det i alle fall at vi denne uka har ABC-kurs i medisin.

Hovedforeleser er en blanding av stand-up og lege, og er flink til å legge stoffet fram på en måte som faktisk gjør det mulig å forstå hva det handler om for sånne som meg som er helt grønn på alt som har med sykdomslære og biologi å gjøre…

Vi blir foret med visdom om alskens tropesykdommer og symptomer. Vi lærer også litt om å til en viss grad kunne diagnostisere seg selv, og hvordan en på noen områder kan beskytte seg mot å få den evinnelige magesjauen.

Dette har vært to lærerike dager så langt. I morgen skal vi ha en dag med fokus på de psykososiale faktorene i misjonærtjenestene.

Spennende dager!!!Elisabeth

4 kommentarer:

Reier sa...

Good!

Anonym sa...

Ja, dette er sikkert nyttige dagar - de får fylgje med og lære mykje! Eg vil tru at det kan kome til å ta på - både psykisk og fysisk (mage-isk!)

Anonym sa...

Korleis er faren for fugleinfluensa og kjøttdeig frå Gilde med E-Coli i den delen av verda?

Elisabeth og Jostein Sæth sa...

i Afrika er det ikke snakk om at det er en liten risk for at det er e-coli i maten (i Norge er det jo slik at en hiver femti tonn med mat dersom en har en minste misstanke om at det er styggerier i maten...). Der vi skal må vi regne med at det er det, og ta våre forhåndsregler. (Steke godt og lenge)

Fugleinfluensa smitter ikke gjennom kjøtt, så det er ikke noe å frykte, så lenge vi ikke leker med høns :-)

I Norge er vi jo bortskjemt (og godt er det :-)) med god hygiene og at kjøtt er tilberedt sterilt. Blir en overgang å tenke på å klore salat og epler osv, og ute på restaurant leve etter regelen:

- kok det, stek det, skrell det, eller glem det.

Og paps: ja, glad for at vi fikk disse dagene her. Selv om vi bare har fått smakt på forskjellige emner, har det gjort at jeg er mindre redd for det som venter av farlige basselusker og slanger.. Det er jo godt mulig å gjøre noe selv både for å unngå, og for å behandle...


Det er forresten veldig gøy når dere kommenterer det vi skriver. Gøy å vite at det er noen som leser bloggen vår :-) Velkommen til alle andre å gjøre det også ;-)


Elisabeth