lørdag, desember 13, 2008

Julegave fra Vest-Afrika?

2008 har brakt dette historiske til mahoufolket: For første gang er det utgitt to kristne plater på språket deres.

MELCI/NLM Vest-Afrika har dette året sammen med to unge kristne mahouer produsert de to soloplatene, som er kommet i salg nå rett før jul. Produsent bak det hele er Johannes Solberg som i to år har vært ”ettåring” på feltet, og som har gjort en kjempejobb med de to platene.

Solo Bakayoko er en ung kristen mahou som er vokst opp i Toubaregionen. Da han ville bli en kristen truet familien ham med utstøtelse. Men en muslimsk leder i hjemlandsbyen tok affære. Han sa at det var bedre med en god kristen enn en dårlig muslim, og dermed kan Solo fritt besøke familien sin i landsbyen også den dag i dag. Det er ingen selvfølge for mahouer som er blitt kristne.


Solo Bakayoko er gift med Maryam og studerer for tiden til å bli pastor. Han har tidligere jobbet som vakt på misjonen sine eiendommer i Touba. Sangene på denne platen er hentet fra den lutherske kirken sitt sanghefte, som vanligvis brukes under gudstjenestene.

Anderson Bamba er en ung kristen mahou som selv har opplevd å få problemer med familien på grunn av sin omvendelse. Han er fortsatt like frimodig i sitt vitnesbyrd og drømmer om å kunne bruke sine musikalske gaver til å forkynne evangeliet til sine egne. Han har selv skrevet tekstene til sangene sine. Musikkstilen er moderne, og preges av at Anderson har vokst opp i storbyen Abidjan; her er reggae, gospel og jazz.

Utdrag fra kutt nr 1: ”De forteller meg at Jesus ikke var mørkhudet. De forteller meg at han var hvit. At han var jøde, og ikke av min rase. Men det jeg vet er at han døde for meg. Og jeg svarer dem: Jeg kjenner ham gjennom troen. Jeg kan kjenne ham i hjertet mitt. Min kjærlighet til ham er stor. Han bor i mitt hjerte. Han gjør livet mitt lyst. Det er gjennom ham jeg lever. Hvis jeg faller, er det Jesus som reiser meg opp igjen. Han tar meg i hånden. Min kjærlighet til ham er stor.”

Ved at du kjøper en av disse CDene er du med og støtter evangeliseringsarbeidet blant mahoufolket i Elfenbenskysten. Mahoufolket er nesten 100 % muslimer, mange med en sterk praksis av folketro i tillegg. Det er svært få kristne. I dag driver NLM arbeid blant mahoufolket i storbyen Abidjan og i Toubaregionen nordvest i landet. Vi driver evangelisk arbeid gjennom våre menigheter og gjennom radioarbeidet. I tillegg har vi et diakonalt arbeid i Abidjan, med fokus på HIV/AIDS og alfabetisering. Veldig mange mahouer er fremdeles analfabeter.

Er du interessert kan du sende en oss en mail. Prisen er 100 kroner.

Her kan du få høre en smakebit:

Anderson Bamba

Solo Bakayoko

Ingen kommentarer: