onsdag, desember 17, 2008

Arbeidermøte

Hele tirsdagen denne uken tilbrakte jeg i svært hyggelig selskap her på Sunnmøre. Nærmere bestemt på Rjånes Ungdomssenter i Ørsta.

Jeg ble invitert til arbeidermøte (inspirasjons- og kurssamling for de som er ansatt i kretsen) i Sunnmøre & Romsdal krets av Norsk Luthersk Misjonssamband, for å fortelle litt om hva som skjer i misjonsarbeidet i Vest-Afrika. I tillegg fikk jeg en spennende utfordring om å dele litt tanker om viktigheten av det å drive radiomisjon gjennom våre egne lokalradioer også her hjemme i Norge.

Vi fikk også hele familien gleden av å delta på deler av det som kalles arbeiderhelgen på søndag, der vi fikk treffe flere av dem som på ulike måter er engasjert her i kretsen.

Det er inspirerende å få se at vi står i et fellesskap som misjonsfolk, noen på fritiden her hjemme i Norge, andre på fulltid her hjemme, og atter andre på fulltid ute i verden et sted. Vi står sammen, og vi har alle en viktig rolle i det å spre det gode budskap om at det finnes en vei til forsoning og til gjenopprettelse av vårt forhold til Han som skapte oss.

Selv om jeg har mine aner her i Møre og Romsdal har jeg ikke egentlig så mye erfaring og kjennskap til denne kretsen – ennå. Men jeg må si at det varmer å kjenne seg så inkludert som vi gjør her. Vi setter utrolig stor pris på den interessen som vises for det arbeidet vi står i i Vest-Afrika. På meg virker det som om Elfenbenskysten har en litt spesiell plass hos mange her. Og det henger nok sammen med at denne kretsen har vært godt representert i dette landet helt fra starten i 1984.

Per nå er det faktisk tre av seks enheter i Vest-Afrikaregionen som helt eller delvis kommer fra Møre og Romsdal fylke (som vel og merke ikke helt samsvarer med kretsen, siden Nordmøre er egen krets)

Jostein

1 kommentar:

Anonym sa...

Det er ikke noe tvil om at Møre og Romsdal er et solid misjonsfylke!

I kommunen jeg kommer fra, Aure, (litt rart å si det enda, i og med at jeg vokste opp i Tustna, nå en del av Aure..) så er det faktisk tre enheter som er ute for NLM nå! Det er slett ikke ille for en kommune på litt over 3000 innbyggere! Sterkt! Vi her i Vest-Afrika, ei i Japan og en familie i sør-Amerika.
Men, uten solid backing fra folk i kretser og diverse arbeid rundt om i Norge, så hadde det ikke gått!