mandag, mars 24, 2008

Med Jesus til det maliske folk på nasjonal TV

Vi befinner oss i et land som må kunne karakteriseres som svært muslimsk. Langt over 90 prosent av befolkningen er muslimer. Bare noen promille er evangeliske kristne, i tillegg til at det finnes en del flere katolske kristne her.

Likevel er det utrolig flott å se at den nasjonale TV-kanalen ORTM gir plass til påskens budskap i sine sendinger. Jeg har nettopp sett programmet ”Bonne Nouvelle” (Gode nyheter) som produseres av den evangeliske sammenslutningen AGEMPEM her i Mali (der MELCI-MA (NLM) også er medlem).

Og en av dem som deltok der var pastoren i bambarakirken her i Sébénikoro. Han er en av de fremste kristenlederne i landet, og brenner for å bringe det gode budskapet ut til det maliske folk. En riktig så god kommunikator er han også.

I programmet brukte de god tid på å fortelle historien om da israelittene måtte stryke blod fra et lyteløst lam over dørkarmen for at dødsengelen skulle gå forbi huset, og ikke ta livet av den førstefødte i familien. Les historien i 2. Mos 12.

Deretter knyttet de linjer mellom det stedfortredende offer som det lyteløse lammet var, og det stedfortredende offeret Jesus er for oss. Det var flott å se hvordan maliske kristenledere kommuniserer tydelig og klart det kristne budskapet til sine muslimske landsmenn. Og det er flott å se hvordan nasjonal TV gir dem muligheten til å gjøre det.

Så får vi håpe og be om at noe av dette faller i god jord og fører mennesker til frelse.

Jostein

1 kommentar:

Gunhild Lovise og Torstein Habostad sa...

Hei:-)
Har dere hatt en fin påske?

Vi feiret hos oss selv og gjorde ikke så mange sprell - venter på action! Definitivt klar for neste trekk:-)

Klemmer fra
Torstein og Gunhild