tirsdag, februar 05, 2008

Trafikkaos og tekstmelding

De som har vært i Bamako vet at trafikken her kan være nokså kaotisk. Mopeder i hauger og spann på alle kanter, og køkulturen er ikke akkurat helt strømlinjeformet. Vi pleier å kjøre litt sideveier for å komme oss fortest mulig fram når vi skal til kontoret, for deretter å presse oss ut på hovedveien igjen i nærheten av en av de store rundkjøringene.

Så også i dag. Men vi var ikke de eneste. Plutselig stod det helt stille. Og vår kø hadde delt seg i fire, for å presse seg inn i neste kø som i alle fall var i to filer (les: en fil er mer for grøft å regne). Folk begynte å tute, og for første gang så jeg en drosjesjåfør gå ut av bilen sin og begynne å kjefte på de foran.

Ofte pleier trafikken også i dette krysset å dirigeres av politiet, slik situasjonen heldigvis er de fleste steder i Bamako. Men i dag så vi ingen politimann.

Etter hvert fikk vi sammen med de tre ”medfilene” i vår kø presset oss ut på veien og inn i den andre køen. Når vi var vel etablert i denne køen på vei mot rundkjøringen fikk vi øye på politimannen som tydeligvis hadde noe viktigere fore enn å dirigere trafikken:

Han var nemlig i dyp konsentrasjon, opptatt med å skrive en tekstmelding.

Jostein

Ingen kommentarer: