onsdag, februar 06, 2008

Hverdager

Dagene her i Mali er ikke lenger så eksotiske og spennende som de var i begynnelsen. Det er ikke lenger slik at vi blir like fascinert av alle inntrykkene hver gang vi tar turen utenfor huset vårt. Det er ikke lenger slik at alle de nysgjerrige barna i nabolaget er søte og sjarmerende. Det er ikke lenger like lett å overhøre de gjentatte ropene ”tubabu” (hviting) hver gang vi viser oss. Det er ikke like vittig lenger når barna taktfast roper de maliske navnene våre ”Nasera Keïta, Nasera Keïta…”, slik at vi føler oss nesten like celebre som Victoria og David Beckham.

Det er ikke lenger slik at…

Med andre ord er hverdagene blitt hverdager for oss også her i Mali.

For tredje året er vi nå studenter, noe jeg aldri helt kommer til rette med. Det gir liksom ikke samme mening som det å jobbe. Og ja, jeg vet det er uvurderlig å lære språk, med tanke på misjonærtjenesten. Men den gode følelsen en får ved å ”produsere” noe, ved å gjøre en skarve tjeneste i Guds rike, den får du liksom ikke ved å lage en liten bambaratekst om hva jeg gjorde i går: ”Jeg våknet klokka 6, deretter stod jeg opp og spiste frokost…. etc”

Vel, dette er ikke egentlig noen klagesang. Og vi har det egentlig veldig bra her alle tre. Det er bare det at hverdagene også er blitt hverdager her. Og hverdagene føles jo som kjent ikke alltid like spennende.

Men slik er det vel når en har kommet over turistfasen…

Jostein

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære lille store Simone!!
Gratulerer så mye med et halvt års dagen din i går. Tenkte veldig på deg i går, men rakk ikke å sende gratulasjonshilsen i går. Tenk at du har blitt så stor jente nå!! Savner deg veldig og tenker tilbake på de fine stundene vi hadde sammen på Drangsholt og her hos oss i august og september, med trilleturer og mating med flaske og annet stell. Koselige minner som jeg vil huske på lenge!! Håper du har blitt feira litt der nede! Det er stort å bli et halvt år! Fetteren din Vidar feira sin halvt års dag i Hurdal med mormor og morfar som da var hjemme på sommerferie.Da var det fest. Lykke til med det neste halvåret og stå på! Går utviklingen like fort som dette første halvåret, kan det skje (og det gjør det også) mye spennende framover!! Kos deg i varmen og hils mamma og pappa masse.Mange gode klemmer fra tante Elisabeth. Skal sikkert hilse fra Tonje og Vidar(de er på Yngstes nå) og onkel Øyvind.

Anonym sa...

Godt å høyre at de har byrja å få kvardagar! Mykje lykke til med konferansen dykkar! Hels vener og kjente! Øystein