fredag, juni 23, 2006

Islam-kunnskap

Vi er akkurat ferdig med den første av to uker med islam-kurs her i Oslo. Det intensive NIKI-kurset inneholder 60 timer på to uker (faktisk det lengste kurset i timeantall vi har hatt det siste året).

Vi undervises av den ypperste islam-ekspert i Norge, Jan Opsal fra Misjonshøgskolen i Stavanger. Det er utrolig interessant å tilegne seg kunnskap fra en som vet så mye om et emne som dette, og som også kjenner det muslimske mangfoldet godt. Selv har han besøkt mellom 40 og 50 land, deriblant både Mali og Elfenbenskysten.

I går fikk vi en spennende og interessant omvisning i tre av Oslos moskeer, der vi blant annet hadde et møte med norsk-pakistanske muslimer. I tillegg har vi sett en del både på arkitektur og symbolikk i moskeene.

Mange perspektiver melder seg i en prosess som dette, og et par av dem nevner vi her:

 • Viktigheten av å studere og forstå en religion som islam ut fra dens egne premisser. Dette aspektet er vesentlig nettopp for å kunne sette seg inn i hvordan muslimer tenker og reflekterer rundt sin egen tro og tilværelse. Slik kunnskap og innsikt er helt nødvendig for å kunne formidle det frigjørende evangeliet inn i denne sammenhengen.


 • Vi har et budskap om han som sier: ”Jeg gjør alle ting nye”, og som gjennom sin død og oppstandelse har åpnet himmelveien. Han elsker hver eneste muslim like høyt som han elsker deg og meg. Muslimene kan aldri oppnå frelsesvisshet gjennom sin religion. Det frigjørende budskapet om Jesus som vår Frelser er det eneste som kan gi det evige livs håp.

  Måtte vi få både kunnskap, kjærlighet, visdom og kraft til å være de rette redskaper for Åndens virke i de muslimske venner som Gud sender i vår vei i Vest-Afrika.
 • 1 kommentar:

  Gjermund sa...

  Ja, det hørtes ut som et litt tøffere opplegg enn vi ble vant til. Jeg synes dere er heldige! Skulle gjerne vært med. Men så har jeg det bra her og! Fantastisk å være tilbake i Trøndelag igjen.

  Gjermund