onsdag, april 19, 2006

Språkvansker?


Slik ser det ut, skriftspråket på ett av de språkene vi trolig må lære oss når vi kommer til Afrika. Dette er et utdrag av et malinké-håndskrift som noen kolleger av oss fikk tilsendt fra misjonærer i Mali.

Et slikt bilde som dette kan jo ta motet fra noen og enhver. Men faktisk så blir ingen av oss motløse. Om det er på grunn av naivitet eller en viss evne til å ikke ta problemer på forskudd skal være usagt. Elisabeth påstår at hun gleder seg til å tolke disse kryptiske tegnene. Og jeg tror henne på det, hun elsker nemlig språkutfordringer. For meg handler det nok mer om at jeg i første rekke ser alle fransk-utfordringene fra høsten av.

Vi kan i alle fall trenge et par ”lykke til”, tror jeg…

Ellers kan sies at vi siden sist har hatt en fantastisk flott påskehøgtid. Den ble feiret i Hardanger sammen med våre gode venner Torunn og Øystein Strømme. Helt topp både åndelig og sosialt. Gud har velsignet oss med fantastiske venner, og det er bare å takke…

Denne uken tok jeg for øvrig også steget fra 20-årene til 30-årene. Et langt steg vil vel mange si. På en oversikt jeg har sett skal jeg visstnok nå ha endret meg fra å være Porsche til å bli en Amazon.

Ikke vet jeg. Første dagen i 30-årene begynte i alle fall veldig bra – rett og slett med joggetur…

Jostein

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, de klarer vel å knekkje koden med tid og stunder - sjølv om det ikkje ser så enkelt ut!

Men iallfall: GRATULERER MED 30 ÅRSDAGEN også her!
For oss langt meir enn dobbelt så gamle er du berre ungdomen..

Sofia sa...

Spännande krumelurer! Det kommer att gå riktigt bra tror jag.

Grattis i efterskott, Jostein! Det är fantastiskt att fylla trettio, det är liksom bara att slappna av och vara den man är. Så du kan lika gärna sluta med joggingen igen...

Välkomna tillbaka (när ni kommer), det var ett stort hål i klassrummet där ni brukar finnas!

Reier sa...

Lykke til!

Jogger du? Gjør du slike ting i hovedstaden også? I så tilfelle vil jeg gjerne hive meg på...

Gjermund sa...

Hei dere!

Morsomme tegn - skulle ønske det var meg som skulle lære dem, for de så i hvertfall "rette" ut, ikke slike bua, formfulle som i det mongolske skriftspråket. Lurer på om det finnes "malinkèske" skrivemaskiner jeg? Sikkert forvirrende for en treg nordboer! Grattis på nytt med de tredve, det blir nok fler!

Gjermund