søndag, april 02, 2006

Anbefales

Vil gjerne anbefale en ny nettside som jeg har lagt inn som link i margen til høyre.

Den er nok mest interessant for deg som brenner litt spesielt for Afrika, og gjerne vil lære mer om det som skjer på verdens mest spennende kontinent.

På siden ”Contemporary Africa Database” kan du søke på mer enn 11 000 navn i afrikansk historie og nåtid. Her finner du både politikere, musikere, fotballspillere og kunstnere. Det er bare å utforske. I tillegg kan du søke på mer enn 2300 afrikanske institusjoner. Vil du vite mer om Den afrikanske union eller Den afrikanske utviklingsbanken? Linkene finner du på denne siden.

At Afrika er langt mer enn sult og fattigdom vil du i alle fall fort finne ut.

Jeg har for eksempel funnet ut at Nigeria, Sør-Afrika og Kenya ser ut til å flest kristne organisasjoner. I denne databasen som er under bearbeidelse (og dermed ikke helt "up-to-date" verken på antall eller innhold) har disse landene 13 treff. ”Våre land” (Mali og Elfenbenskysten) er oppført med 0 i denne kategorien – noe som forteller litt om hvilken spiritualitet vi kan vente oss der. Når det gjelder islamske institusjoner er f.eks Mali oppført med 9.

Fant for øvrig fram til ivoriansk TV her om dagen også – og så deler av en nyhetssending på fransk, uten at jeg forstod all verdens.

Ta en titt og se om det er noe som er interessant for deg.

Jostein

Ingen kommentarer: