mandag, november 28, 2005

Superhelse?

Han så alvorlig på meg: ”Nå må du sette deg ned og virkelig tenke over hva du vil med livet ditt, Elisabeth. Du er hardt angrepet av leddgikt og så vil du reise til Afrika? Hvem vet hvilke sykdommer du kan påføre deg der?”

Jeg satt hos legen min og fortalte om mine framtidsplaner. Jeg ville bli misjonær og flytte til Afrika, bort fra det trygge Helsenorge… men det var han altså ikke noe fornøyd med.

Jeg så på ham og sa rolig: ”Det er akkurat det jeg gjør! Jeg har faktisk tenkt på hva jeg vil med livet mitt. Jeg vil bety noe for andre, og jeg er trygg på å ta dette valget”

Men inni meg var jeg vel ikke helt rolig. For tenk om det var sant det han sa- at det var galskap å skulle flytte til et tropisk klima?

Veien til misjonærtjeneste har vært både lett – og vanskelig. Jeg har i mange år kjent på et ønske om å krysse kultur- og landegrenser. Jeg har både eventyrlyst, og en lengsel etter å se mennesker få livene sine forandret – både sosialt og åndelig… og så kom denne leddgikta…

Det har vært mange grublende netter: Er dette Guds måte å stoppe oss på?

Jeg har ikke fått et ja-svar på det. Jeg velger å stole på Guds løfter om at Han skal være med alle dager – også de dagene som er litt dårligere enn de andre.

Jeg vet ikke hvordan helsen min kommer til å bli i Afrika. Men på den andre siden har jo ingen garanti for hva morgendagen bringer. I dag er jeg nesten medisinfri, og tror at et varmt klima vil gjøre godt for kroppen min.

Legen min og jeg har blitt enige nå: Det er viktig å sette seg ned og tenke gjennom hva en vil med livet. Og hvis det er å reise til Afrika, så skal jeg gjøre det. Vi er også enige om at det er mer sannsynlig at jeg blir bedre enn verre. Så da så... :-)

Elisabeth

2 kommentarer:

Piddien sa...

Utrolig tøft! Håper at alt går bra med dere både i forberedelsesfasen og når dere kommer til Afrika.

Ronny sa...

Dere er mine største helter! Lykke til!