tirsdag, august 31, 2010

"Midlertidig ute av drift"

I skrivende stund skulle vi ha sittet på Air France sin flygning AF703 på vei fra Paris og hjem til Abidjan. I stedet sitter jeg i internettkroken på loftet hjemme hos mine foreldre i Kristiansand og skriver disse linjer.

Denne høsten blir dessverre annerledes enn vi hadde forestilt oss. Vi må nå innstille oss på norsk høst og kulde i stedet for ivoriansk varme og sol.

Grunnen er at Elisabeth sine leddgiktproblemer har forverret seg, og at vi i løpet av sommeroppholdet her i Norge har fått klar beskjed fra legen om at hun må begynne på sterk medisinering. Dette er medisiner som krever nøye oppfølging fra lege de første månedene, og som dermed hindrer oss i å reise ut i høst. Gir medisineringen den ønskede effekten vil vi kunne reise sørover igjen til vinteren.

Vi har nå flyttet retur-billettene våre til 28. desember, og håper at vi er på plass hjemme i Abidjan når kalenderen flyttes til 2011.

Situasjonen nå medfører selvfølgelig mange praktiske utfordringer. Mange ting har lagt seg veldig godt til rette. Vi takker for lån av bil, barnehageplass for Simone og kontorplass til meg. Leid hus så ut til å være innflyttingsklart, men uforutsette omstendigheter gjør at innflytting dit blir minst en måned forsinket. Dersom det ikke dukker opp et annet alternativ.

Det er krevende å omstille seg, spesielt når vi så gjerne ønsker å gå i gang med spennende oppgaver som venter i Abidjan. Vi velger likevel å tro at vi får noen gode måneder her hjemme i nord, og vi opplever at jentene våre trives og har godt av å få være litt i norske omgivelser.

Det skal sies at overskriften ikke er helt talende. Jeg kommer nemlig til å jobbe med det jeg kan få gjort her fra Norge i disse månedene, fra lånt kontor hos Norea Mediemisjon.

Vi er frimodige og ber om forbønn i den situasjonen som er oppstått, både for oss selv og for de vi arbeider blant og med i Elfenbenskysten. Takk også for forbønn for Elisabeths helseutfordringer.

Elisabeth & Jostein

3 kommentarer:

Inger Line sa...

Kjære dåkk...
Føle såå med dåkk..siden me kjenne oss godt igjen. Håpe alt ordne seg og at Elisabeth blir bedre. Me ska be.

Anonym sa...

Kjenner òg følelsen - ber om at det må legge seg til rette her i den perioden de er her.
Vi skal òg be for dåkke alle og for Elisabeth spesielt. klem Anne Birgitte

Andreas sa...

Skal huske på dere fremover.