mandag, februar 22, 2010

Møte med en kristen mahou

Da jeg kom på kontoret her i Abidjan i morges fikk jeg en hyggelig overraskelse. En ukjent besøkende dukket opp til mandags-andakten vår. Han var invitert av evangelisten.

Den fremmede viste seg å være en mahou, en som har vært kristen i mange år og som brenner sterkt for å nå sin egen etniske gruppe med evangeliet. Han har selv en sterk omvendelseshistorie, og selv 18 år etter omvendelsen gjør familien alt de kan for å få ham til å gå bort fra sin kristne tro.

Denne kristne broren er derimot sterk i troen og har også fått oppleve at en av brødrene hans er kommet til tro. Selv har han jobbet 14 år i en kristen organisasjon her i Abidjan. Han er sterkt engasjert i en annen kirke enn vår egen.

Historien hans viser meg nok en gang hvor utfordrende det er for mange mahouer å bli kristen. Det kan koste dem nærmest alt. Og det som i alle fall er sikkert, er at de dessverre lett får fiender blant sine egne. Fordi de ønsker å bli Jesu disipler.

Men denne kristne mahoubroren vår understreker at er det noe mahouene trenger, så er det nettopp Jesus. Og han sier også at det er de kristne mahouene som selv har hovedansvaret for å bringe evangeliet til sine egne.

Han vitnet også sterkt og tydelig om hvor mye de kristne radiosendingene på mahou betyr for ham selv og for andre i hans krets. Han takket oss i MELCI (NLM) for arbeidet vi gjør ved å lage kristne radiosendinger på mahouspråket.

En sterk og oppmuntrende opplevelse var det for meg å møte ham. Igjen så bekrefter det at vi står i et viktig arbeid gjennom å drive radiomisjon blant mahoufolket. Og ekstra oppmuntrende er det å se at Gud kaller mahouer til å gå til sine egne med evangeliet. Så skal vi som misjonærer få lov til å være deres medvandrere i et krevende og åndelig svært tøft arbeidsklima. Måtte Guds Ord få rotfeste blant mahouene.

Jostein

2 kommentarer:

Anne Birgitte sa...

Så flott. Godt med tilbakemeldingar av et slaget ja. Ja - de gjer ein viktig jobb der ute- så flott:)

Anonym sa...

Sier meg helt enig med Anne B.Gleder meg stort sammen med dere.Håper og ber om frelse for mahouene. Mor Åse