onsdag, januar 06, 2010

Det gir mening å hjelpe andre…

Da jeg satt på kontoret og jobbet i ettermiddag kom det en ekstra hyggelig telefon. Onsdag ettermiddag går Mahourøsten på lufta mellom klokka 16.30 og 17. Klokka var bikket 17 og ”innringeren” presenterte seg med navn.

Det viste seg å være en mahou som tilfeldigvis hadde kommet over programmet vårt mens han søkte etter en annen kanal på radioen. Så langt så likner dette på en annen historie jeg nylig delte her på bloggen, men det er altså ikke den samme…

Denne lytteren syns det var helt fantastisk å få høre mahou på radioen – ja ikke bare mahou, men ekte mahou, som han uttrykte det.

Jeg forklarte litt om hvem vi var, at misjonen hadde jobbet blant mahoufolket siden 1984 og at vi kom fra Norge. Det gjorde tydeligvis spesielt sterkt inntrykk på ham at det kom folk helt fra Norge for å hjelpe nettopp hans etniske gruppe.

Han takket oss inderlig og roste oss for det arbeidet vi gjør gjennom å lage radioprogrammer på mahou. Han var tydeligvis en som selv hadde god utdannelse og trolig en bra jobb, og var selv opptatt av hvordan han kunne hjelpe sine egne der hjemme i Toubaregionen.

- Er det noen som er marginalisert her i landet og som trenger hjelp så er det mahoufolket, sa han, og uderstreket dermed det vi allerede er så altfor godt klar over. Nemlig at mahouene, kulturen deres og språket deres ikke har solskinnsplassen i et multietnisk Elfenbenskysten.

Men hos oss i Mahourøsten er det nettopp mahouene og språket deres det hele handler om, og her har de så absolutt hedersplassen.

For meg så ble dette en stor oppmuntring. Jeg får være med på å gjøre noe av det mest meningsfulle vi som mennesker kan gjøre, nemlig å gjøre noe som betyr noe for andre. Noe som er med og bidrar til en forbedring for enkeltmennesker og for en folkegruppe som har en utfordrende tilværelse.

Men det aller mest spennende sett ut fra en misjonærs ståsted er at vi gjennom disse programmene som mahouene er så begeistret for, får anledning til å fortelle dem om Guds gjennomgripende kjærlighet for den enkelte av dem.

Jostein

1 kommentar:

Anne Birgitte sa...

Fantastisk. Så godt at du får sånne gode tilbakemeldingar Jostein. Her er du verkeleg med på noko viktig:)