onsdag, januar 10, 2007

På plass

Da er vi altså vel tilbake på språkskolen i Massy, og i gang med hverdagen igjen.

Det ble en lang ”Europa-turné” sammen med vår kjære Mitsubishi, og ankomsten her var halv elleve mandagskvelden. Litt tett på skolehverdagen som tok til allerede tirsdag morgen halv ni. Og det var rett på. Med leksegjennomgåelse og nye grammatikkoppgaver. Like greit egentlig.

Turen sørover ble en konsentrasjonsmessig kraftanstrengelse for sjåføren. Med nesten kontinuerlig regnvær, masse vind (spesielt i Danmark og store deler av Tyskland), mye kjøring i mørket og ikke minst en masse tungtransport på veiene, var det nok å holde styr på. Men alt gikk vel, og det er vi takknemlige for.

Belgia ble derimot et ganske så sørgelig kapittel denne gangen. Her mistet vi uforholdsmessig mye tid på grunn av køkjøring. 5 mil på en time på disse veiene er ikke akkurat noe å skryte av. Blir vel helst å sammenlikne med Trollstigen og andre smale vestlandsveier. Og da vi for andre gang på kort tid ble stående i kø, fikk vi litt nok – og bestemte oss for å ta en matpause på en McDonald’s som lyste opp langs motorveien. Her tenkte vi å briefe litt med våre franskkunnskaper når vi skulle bestille maten, men så viste det seg at ekspeditrisen ikke forstod fransk! Så vi måtte slå om til engelsk… Nedtur. Og vi som trodde at Belgia var et fransktalende land. Tydeligvis så befant vi oss i den flamsktalende delen av landet, og det språket blir det neppe aktuelt å lære seg med det første. Mette ble vi i alle fall.

Med hyppige pauser, køkjøring, McDonald’s-besøk etc. brukte vi mandag til sammen 12 og en halv time fra vårt overnattingssted noen mil sør for Hamburg hit til Massy.

I dag har vi lesedag, og den blir hovedsakelig brukt til å slappe av…

E&J

3 kommentarer:

Anonym sa...

Flott å høyre at de er vel frammme! Vil berre takke masse for at de tok dykk tid til å stoppe innom oss i Oslo! Øystein

Anonym sa...

Hei folkens!

Og godt nyttår! Lykke til med språkkurset videre før dere vender nesen mot Afrika. Vi har "språkpause" frem til 15 januar, så vi har enda litt tid til familiekos her i Nairobi.

Sofia sa...

Jaha... ännu mer franska. Nu har jag börjat lyssna på swahili.